ΕΟΚ

ΕΟΚ: Έστειλε την εκλογική λίστα στη ΓΓΑ με 516 ομάδες, παρότι ο Βασιλακόπουλος ήταν αντίθετος

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΕΟΚ απέστειλε στη ΓΓΑ εκ νέου τον εκλογικό κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει 516 σωματεία, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για τις αρχαιρεσίες της 28ης Μαρτίου. Εντάσεις και διαφωνίες στην Ομοσπονδία, αντίθετος με όλη τη διαδικασία ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Η ΕΟΚ απέστειλε σήμερα (8/3) στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον διορθωμένο εκλογικό κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει 516 σωματεία, προκειμένου να μην υπάρχει κανένα κώλυμα και να μπορέσει να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία για τις αρχαιρεσίες της 28ης Μαρτίου.

Οι εκλογές φαίνεται πως θα γίνουν ηλεκτρονικά με το σύστημα "Ζευς" του υφυπουργείου αθλητισμού και όχι δια ζώσης λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, κάτι το οποίο επεσήμανε κι ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτό που απομένει, είναι να ελεγχθεί ο κατάλογος από την αρμόδια υπηρεσία της ΓΓΑ, να δει ότι τα σωματεία είναι σύννομα και μπορούν να μετέχουν στις εκλογές και 15 ημέρες πριν θα επιστρέψει τη λίστα στην Ομοσπονδία.

Όπως είχαμε γράψει στο SPORT24, την Παρασκευή, 5 Μαρτίου, ενημερώθηκε η EOK από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ότι δεν επικυρωνόταν ο εκλογικός κατάλογος που είχε αποστείλει από τις 19 Φεβρουαρίου, καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου (σωματεία εγγεγραμμένα στο Μητρώο, με αθλητική αναγνώριση και ενεργή δράση). Εντούτοις, σήμερα η ΕΟΚ έστειλε τη λίστα με τις 516 ομάδες και αναμένει τα νεότερα από τη ΓΓΑ.

Ολη αυτή η διαδικασία του αποκλεισμού περίπου 300 ομάδων που δεν έχουν μπει στο μητρώο αλλά είναι ενεργά και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση από την πλευρά του νυν προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου. Δεν ήταν καθόλου σύμφωνος με το να αποσταλεί η λίστα, όμως πήρε την πρωτοβουλία ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Και το έπραξε, αφού έστειλε όμως και μία επιστολή, προκειμένου να εξηγήσει πως εκτός εκλογών θα μείνουν ιστορικά σωματεία (π.χ. ο Ηρακλής) ή και άλλες ομάδες, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την εγγραφή στο μητρώο, λόγω της δύσκολης κατάστασης με την πανδημία.

Μένει να δούμε τώρα ποια θα είναι η αντίδραση του ισχυρού άνδρα της Ομοσπονδίας ύστερα απ' αυτή την εξέλιξη, διότι ήταν αρνητικός. Λέγεται πως απείλησε ακόμα και με παραίτηση, όμως τις αποφάσεις του δεν θα τις πάρει εν βρασμώ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ