ΕΟΚ

ΕΟΚ: Τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ζαχαρία Αλεξάνδρου

ΕΟΚ: Τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ζαχαρία Αλεξάνδρου
EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον χαμό του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας, Ζαχαρία Αλεξάνδρου.

Ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών και η ΕΟΚ με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον χαμό του. εκλιπών πρωτοεξελέγη πρόεδρος της ΕΟΚ το 1977, διαδεχόμενος τον πρώτο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βλαδίμηρο Βάλλα και έμεινε στη θέση του ως το 1998. Ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ και στο έπος της Εθνικής το 1987.

"Η παρακαταθήκη που άφησε στο άθλημα η ενασχόλησή του με αυτό είναι πολύ σημαντική και η αφοσίωσή του σε αυτό, αξιομνημόνευτη", ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το ελληνικό μπάσκετ συνολικά, πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιάς θλίψης την είδηση της απώλειας του Ζαχαρία Αλεξάνδρου, σε ηλικία 97 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε εκ των ιδρυτικών στελεχών της Ομοσπονδίας, την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες από διάφορες θέσεις, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος, ενώ του είχε αποδοθεί και ο τίτλος του «επίτιμου».

Στην ΕΟΚ είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 1977 και παρέμενε στη διοίκηση μέχρι το 1998, χωρίς όμως και στη συνέχεια να σταματήσει την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του. Η παρακαταθήκη που άφησε στο άθλημα η ενασχόλησή του με αυτό είναι πολύ σημαντική και η αφοσίωσή του σε αυτό, αξιομνημόνευτη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ