ΕΟΚ

ΕΟΚ: "Η Πολιτεία αποφάσισε τη διακοπή των αθλητικών διοργανώσεων"

Το σήμα της ΕΟΚ όπως φαίνεται από μπάνερ στα γραφεία της Ομοσπονδίας
Το σήμα της ΕΟΚ EUROKINISSI

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας υπενθυμίζει και τονίζει πως η Πολιτεία ήταν αυτή που πήρε την απόφαση για τη διακοπή των αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα λόγω του κορονοϊού.

Από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η αθλητική δράση στη χώρα έχει "παγώσει" λόγω του κορονοϊού πλην της Super League Interwetten, της Stoiximan Basket League και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως είχε ανακοινώσει εκείνη την ημέρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κάτι που η ΕΟΚ έσπευσε να υπενθυμίσει μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, στην οποία κάνει λόγο για "κατευθυνόμενη και συνεχιζόμενη προσπάθεια εμπλοκής της ΕΟΚ στις αποφάσεις διακοπής αθλητικών διοργανώσεων".

Η κατευθυνόμενη και συνεχιζόμενη προσπάθεια εμπλοκής της ΕΟΚ στις αποφάσεις διακοπής αθλητικών διοργανώσεων, πάντα εκπορευόμενη από τις ίδιες πηγές, μας αναγκάζει να επανέλθουμε στο θέμα. Η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι αποτελεί και δική της ελπίδα η επιστροφή όλων στους αθλητικούς χώρους, πλην όμως τονίζει πως "τα λοιπά είναι εκ του πονηρού, δείχνουν προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών ή, πλήρη αδυναμία κατανόησης απλών εννοιών στην ελληνική γλώσσα".

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η Ομοσπονδία προέβη σε τέτοιου είδους ανακοίνωση, αφού κάτι αντίστοιχο είχε κάνει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΚ:

"Όλες οι αποφάσεις περί διακοπής ή συνέχισης συγκεκριμένων αθλητικών διοργανώσεων είναι τελεσίδικες από την Πολιτεία κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών.

Η ΕΟΚ ουδέποτε ρωτήθηκε για κάτι, ήταν υποχρεωμένη να υπακούσει και αυτό έπραξε. Το ίδιο θα συνεχίσει και να κάνει όποτε της μεταφερθεί εντολή για κάτι διαφορετικό. Με σαφείς όρους επανέναρξης και ανάληψης ευθυνών από τον κάθε εμπλεκόμενο για την τήρηση των πρωτοκόλλων.

Ο εκπρόσωπος της Πολιτείας αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, πολύ συχνά εκφράζει δημόσια την ελπίδα του για σταδιακή επανέναρξη, τονίζοντας όμως ότι αυτό για την ώρα απαγορεύεται ρητά.

Εμείς αναμένουμε, πάντα με την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα και με απόλυτη ετοιμότητα για άμεση επανέναρξη. Τα λοιπά είναι εκ του πονηρού, δείχνουν προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών ή, πλήρη αδυναμία κατανόησης απλών εννοιών στην ελληνική γλώσσα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΟΚ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ