ΕΟΚ

ΕΟΚ: "Ικανοποίηση για την παράταση έναρξης εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα"

Τα γραφεία της ΕΟΚ
Τα γραφεία της ΕΟΚ PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού γνωστοποίησε πως δόθηκε παράταση στην έναρξη εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, γεγονός που σχολίασε με δική της ανακοίνωση η ΕΟΚ.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να δώσει παράταση στην έναρξη εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα έφερε την πλήρη ικανοποίηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Μία ικανοποίηση που έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά:

"Η ΕΟΚ δέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανακοίνωση από την Πολιτεία της παράτασης έναρξης εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τις διοργανώσεις των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων (δείτε ΕΔΩ την απόφαση). Μια εξέλιξη προς την κατεύθυνση του να υπάρξει ένα περιθώριο επικοινωνίας μεταξύ Ομοσπονδίας – Ενώσεων – Σωματείων και των νεαρών αθλητών / αθλητριών και των οικογενειών τους, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη και ασφαλέστερη για όλους δυνατή λύση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος είχε τοποθετηθεί από καιρό θέτοντας ζήτημα βιωσιμότητα των ομάδων, συμμετείχε αυτοπροσώπως στη συνεδρίαση της υγειονομικής επιτροπής (22/09).

Εκεί ανέλυσε τα επιχειρήματά του τόσο με την ιδιότητα του γιατρού, όσο και με του ανθρώπου που γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τις καθημερινές ανάγκες των αθλητικών σωματείων.

Η γόνιμη συζήτηση που έγινε έδειξε ότι υπάρχουν περιθώρια μεταβολής των ισχυόντων, ώστε να ελαφρυνθούν οι απαιτήσεις χωρίς σε καμία περίπτωση να τεθεί σε διαπραγμάτευση η δημόσια υγεία. Κυρίως όμως, δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί η βασική μέριμνα της ΕΟΚ, δηλαδή η απρόσκοπτη έναρξη των διοργανώσεων χωρίς να τίθεται θέμα αδυναμία υποστήριξης της συμμετοχής παιδιών, ειδικά για τις ηλικίες 16-18".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ