ΕΟΚ

ΕΟΚ: "Η βία και ρατσισμός δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και το μπάσκετ"

Σημαία με το σήμα της ΕΟΚ
Σημαία με το σήμα της ΕΟΚ INTIME

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ καταδίκασε κάθε είδους βίας και ρατσισμού δηλώνοντας πως στον αθλητισμό και στο μπάσκετ τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση.

Η ΕΟΚ καταδίκασε, μέσω ανακοίνωσής της, κάθε είδος βίας και ρατσισμού στον χώρο του αθλητισμού. Η ελληνική ομοσπονδία ξεκαθάρισε πως συμπεριφορές βίας και ρατσισμού δεν έχουν θέση στο μπάσκετ και στον αθλητισμό και δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να περιοριστούν και να εξαλειφθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει αδιαπραγμάτευτες αρχές της, το ήθος, την ευπρέπεια, την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό σε αξίες και πάνω απ’ όλα στον συνάνθρωπο. Εννοιες όπως η βία, ο κάθε είδους ρατσισμός, η αδικία, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και στον χώρο του μπάσκετ.

Ηδη έχει θέσει σε εφαρμογή δράσεις για την ανάπτυξη και εδραίωση του φίλαθλου πνεύματος και σχεδιάζει περισσότερες για το άμεσο μέλλον.

Θεωρείται αδιανόητο και ξεπερνάει κάθε όριο, να επιδεικνύονται συμπεριφορές αντίθετες προς αυτές τις κατευθύνσεις, μεταξύ ανθρώπων που ασχολούνται από οποιαδήποτε θέση με το μπάσκετ.

Η στάση μας απέναντι σε τέτοια συμβάντα θα είναι κάθετη και αμείλικτη. Οι διαδικασίες θα κινούνται άμεσα, το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν θα θίγεται από κανέναν και τα αρμόδια όργανα θα επιλαμβάνονται και θα τηρούν απαρέγκλιτα τους νόμους".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ