ΕΟΚ

ΕΟΚ: Επίσημο, προκηρύχθηκε δεύτερη μεταγραφική περίοδος στις εθνικές κατηγορίες

Τα γραφεία της ΕΟΚ
Τα γραφεία της ΕΟΚ PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Η ΕΟΚ έμεινε πιστή στις δεσμεύσεις της και προκήρυξε δεύτερη μεταγραφική περίοδο μεσούσης της σεζόν για Έλληνες παίκτες στις εθνικές κατηγορίες (από τα τοπικά πρωταθλήματα έως την Α2 Ανδρών και Α1 Γυναικών) που θια έχει διάρκεια από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Ένα εμπόδιο χρόνων αποτελεί πλέον και επίσημα παρελθόν. Οι Έλληνες παίκτες (αλλά και παίκτριες) των εθνικών κατηγοριών θα μπορούν πλέον να παίρνουν μεταγραφή μεσούσης της σεζόν σε άλλη ομάδα όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ, προκηρύσσοντας την δεύτερη μεταγραφική περίοδο.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία, η νέα μεταγραφική περίοδος θα έχει διάρκεια από τις 10 Δεκεμβριου 2021 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022 και αφορά όλες τις εθνικές κατηγορίες: Από τα τοπικά πρωταθλήματα δηλαδή, μέχρι και την Α2 Ανδρών και την Α1 Γυναικών. Κάθε σωματείο θα μπορεί να αποκτήσει μάλιστα μέχρι 2 αθλητές-τριες άνω των 18 ετών και έναν αθλητή-τρια κάτω των 18 ετών. Οι παίκτες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον δεύτερο γύρο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα, οι Έλληνες παίκτες των εθνικών κατηγοριών (εκτός της Stoiximan Basket League δηλαδή) δεν μπορούσαν να πάρουν μεταγραφή από μία ελληνική ομάδα σε μία άλλη κατά την διάρκεια της σεζόν. Πλέον όμως αυτό αλλάζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Η ΕΟΚ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προκηρύσσει τη δεύτερη μεταγραφική περίοδο για την σεζόν 2021-22 με τους κάτωθι όρους :

  • Η διάρκεια αυτής της μεταγραφικής περιόδου θα είναι από 10/12/21 έως 31/1/2022
  • Επιτρέπονται μόνο μεταγραφές με συγκατάθεση σωματείου, δηλαδή ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ
  • Κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει έως δύο (2) αθλήτριες και δύο (2) αθλητές άνω των 18 ετών και μία (1) αθλήτρια και έναν (1) αθλητή κάτω των δεκαοκτώ ετών.
  • Οι αθλητές που θα αποκτηθούν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον 2ο γύρο του Πρωταθλήματος στο οποίο λαμβάνει μέρος η νέα τους ομάδα.

Η μεταγραφική περίοδος αυτή αφορά όλα τα σωματεία που αγωνίζονται στα Τοπικά και Εθνικά Πρωταθλήματα της ΕΟΚ, των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών.

Όλα τα χρήματα των μεταγραφών θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» GR5802602520000150200564422, ο οποίος αφορά αποκλειστικά την ενίσχυση ακαδημιών και ομάδων ακριτικών-νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών.

Τα παράβολα της 2ης μεταγραφικής περιόδου είναι τριπλάσια από αυτά που θα ισχύουν την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Όσον αφορά στα Πρωταθλήματα των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών όπου διαφέρουν χρονικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής 1ου και 2ου γύρου από αυτές των μεταγραφών, το σωματείο που αποκτά αθλητή σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο θα έχει την ευθύνη της συμμετοχής του στον 2ο γύρο, σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής θα εφαρμόζονται αυτόματα οι πειθαρχικές διατάξεις του κανονισμού της ΕΟΚ."

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΕΟΚ ELITE LEAGUE Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ