STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΕΟΚ: Απόφαση για άνοδο τεσσάρων ομάδων από την Α2 με Basket League των 12

Ο Βαγγέλης Λιόλιος
Ο Βαγγέλης Λιόλιος INTIME SPORTS

Για την απόφασή της να προβιβάσει τέσσερις (και όχι δύο) ομάδες από το πρωτάθλημα της Α2, εφόσον η Basket League της νέας σεζόν διεξαχθεί οριστικά με 12 ομάδες, ενημέρωσε η ΕΟΚ τη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ.

Η ΕΟΚ έχει λάβει την απόφαση να προσφέρει το εισιτήριο της ανόδου σε τέσσερις ομάδες της Α2 (και όχι μόνο σε δύο), εφόσον η Basket League της σεζόν 2022-23 διεξαχθεί εν τέλει με 12 και όχι περισσότερες ομάδες.

Είναι μάλιστα μια απόφαση την οποία η Ομοσπονδία κοινοποίησε στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, που συνήλθε τη Δευτέρα (25/7), προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις και να κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της σχετικά με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας μπάσκετ της χώρας.

Η Λίγκα είχε ούτως ή άλλως κρίνει σκόπιμο να μην προσκαλέσει άλλες ομάδες μετά την άρνηση του Ψυχικού να κάνει χρήση του δικαιώματος συμμετοχής του στην κορυφαία κατηγορία και την αδυναμία της Λάρισας να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια επιτροπή. Ως εκ τούτου οι ομάδες που είχαν απομείνει ήταν έντεκα συν την Καρδίτσα που συμπλήρωσε τον φάκελό της και αδειοδοτήθηκε.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ELITE LEAGUE ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ