ΜΠΑΣΚΕΤ

Από την Εθνική Λετονίας, στον Ερμή Αγιάς της Α2 ο Ρίχαρντς Κούκσικς!

Από την Εθνική Λετονίας, στον Ερμή Αγιάς της Α2 ο Ρίχαρντς Κούκσικς!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πριν από τρία χρόνια έβαζε 17 πόντους στο ΣΕΦ, σε αγώνα της EuroLeague. Τώρα, ο Λετονός σουτέρ Ρίχαρντς Κούκσικς μετακομίζει στη Λάρισα για να παίξει στον Ερμή Αγιάς.

Μια πραγματικά πολύ σημαντική μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Ερμής Αγιάς, οι παράγοντες του οποίου έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για τη σεζόν 2018/19. Έδωσαν τα χέρια με τον 30χρονο διεθνή Λετονό Ρίχαρντς Κούκσικς και πλέον ονειρεύονται ότι θα διεκδικήσουν την άνοδό τους από την Α2 στην Basket League.

Ο Κούκσικς ήταν ένα εκπληκτικό ταλέντο στις μικρές εθνικές της Λετονίας, δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν, δεν έπαιξε στο υψηλότερο επίπεδο, αγωνίστηκε όμως με την Ανδρών στα Eurobasket του 2011 και του 2013, ενώ φόρεσε τις φανέλες των Βαλένθια, Λάγκουν Άρο, Μπουντιβέλνικ, Ρίγα, Σαράτοφ, Νίζνι, Βαρέζε, Βέντσπιλς, Νάντ, Νεβέζις, Πέζαρο.

Στη μοναδική του σεζόν στη EuroLeague, με τη φανέλα της Νίζνι (2014/15), ο Λετονός σουτέρ είχε 8.4 πόντους με 44.4% στα τρίποντα και κορυφαία του εμφάνιση αυτή στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, το καλάθι του οποίου φόρτωσε με 17 πόντους (3/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές σε 28:59 συμμετοχής). Τρία χρόνια μετά από εκείνη τη βραδιά, ο Κούκσικς συμφώνησε με τον Ερμή Αγιάς και μετακομίζει στη Λάρισα για να γίνει συμπαίκτης του Νέστορα Κόμματου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ