ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα - Τσεχία: Οι διαιτητές του αγώνα, δεύτερο ματς σε 24 ώρες για τον Ρόσο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κώστας Παπανικολάου
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κώστας Παπανικολάου INTIME

Η FIBA γνωστοποίησε την τριάδα των διαιτητών για τον σημερινό (11/9) αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την Τσεχία (21:45, ΕΡΤ1 και LIVE από το SPORT24), με τον Γάλλο Γιοχάν Ροσό να διευθύνει δεύτερο παιχνίδι σε 24 ώρες.

Οι Γιοχάν Ροσό (Γαλλία), Όσκαρς Λούτσις (Λετονία) και Κερέμ Μπάκι (Τουρκία) είναι οι τρεις διαιτητές που θα διευθύνουν τον σημερινό (11/9) κρίσιμο αγώνα της Εθνικής Ανδρών κόντρα στην Τσεχία (21:45, ΕΡΤ1 και LIVE από το SPORT24) για την φάση των 16 του EuroBasket 2022.

Η FIBA γνωστοποίησε την τριάδα των διαιτητών της αναμέτρησης, με τον Ροσό να διευθύνει δεύτερο παιχνίδι σε διάστημα 24 ωρών, αφού ήταν ένας εκ των τριών διαιτητών στον αγώνα της Ισπανίας με την Λιθουανία (νίκη με 102-94 για τους Ίβηρες).

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν αποτελεί ακριβώς είδηση. Τουναντίον είναι αναμενόμενο, αφού η FIBA αποφάσισε ότι στην τελική φάση θα σφυρίξουν συνολικά 20 διαιτητές. Δεδομένου λοιπόν ότι ορίζονται τέσσερις διαιτητές σε κάθε παιχνίδι (η τριάδα κάθε αγώνα και ένας τέταρτος διαιτητής) και το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 αγώνες σε δύο ημέρες, αυτό ήταν δεδομένο ότι θα συμβεί.

Μάλιστα, ο Βόσνιος Αντεμπίρ Ζουράποβιτς που επίσης ήταν ένας εκ των τριών διαιτητών στον αγώνα της Ισπανίας με την Λιθουανία έδωσε δύο αγώνες με απόσταση 16 ωρών, αφού ορίστηκε και στον πρώτο - χρονικά - αγώνα της ημέρας (11/9) ανάμεσα σε Ουκρανία και Πολωνία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ