NBA

Εκτός επ' αόριστον ο Γουίλιαμσον με κάταγμα σε δάκτυλο του αριστερού χεριού, κατηγορούν το ΝΒΑ οι Πέλικανς

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον των Πέλικανς
Ο Ζάιον Γουίλιαμσον των Πέλικανς Ⓒ 2021 DERICK HINGLE/ASSOCIATED PRESS

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον υπέστη κάταγμα τον δείκτη του αριστερού του χεριού και θα μείνει εκτός επ' αόριστον, με τους Πέλικανς να κατηγορούν ανοιχτά το ΝΒΑ, υποστηρίζοντας ότι οι διαιτητές δεν προστατεύουν τον σταρ τους.

Χωρίς τον Ζάιον Γουίλιαμσον θα πρέπει να πορευτούν για άγνωστο διάστημα - και πιθανότατα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου - οι Πέλικανς, αφού ο ο σταρ της ομάδας διαγνώστηκε με κάταγμα τον δείκτη του αριστερού χεριού.

Ο Γουίλιαμσον τραυματίστηκε πριν μερικές ημέρες στον αγώνα με τους Γουόριορς (νίκη με 108-103), με τους Πέλικανς ωστόσο να υποστηρίζουν ότι αυτός ο τραυματισμός ήλθε λόγω της καταπόνησής του από το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων του καθόλη την διάρκεια της σεζόν.

"Πιστεύω ότι ο τραυματισμός του δεν ήρθε σε αυτό τον αγώνα, αλλά σταδιακά από τα πολλά χτυπήματα. Είναι ένας τραυματισμός που οφείλεται σε εξωτερικό χτύπημα" δήλωσε αρχικά ο αντιπρόεδρος των Πέλκανς, Ντέιβιντ Γκρίφιν, για να προσθέσει: "Του χτυπάνε το αριστερό χέρι ξανά και ξανά και ξανά. Δεν νομίζω λοιπόν απλώς να οφείλεται σε ένα χτύπημα.

Είμαι εκνευρισμένος επειδή αυτό που συνέβη ήταν αναπόφευκτο. Είχαμε πει στο ΝΒΑ με κάθε τρόπο, στέλνοντας video, μιλώντας με τους διαιτητές και γενικά με όλους στην λίγκα, ότι έτσι όπως σφυρίζουν οι διαιτητές τον Ζάιον κάποια στιγμή θα τραυματιζόταν. Και πιστεύω ότι τραυματίστηκε λόγω των φάουλ που δέχεται όποτε πάει προς την ρακέτα".

Κλείνοντας, ο Γκρίφιν δήλωσε για το θέμα: "Δέχεται συνεχώς χτυπήματα όποτε πάει προς την ρακέτα, σε σημείο που άλλοι παίκτες του έχουν πει ότι θα συνεχίσουν να τον χτυπάνε επειδή ξέρουν ότι οι διαιτητές δεν θα δώσουν φάουλ. Ενθαρρύνονται τα δυνατά χτυπήματα κοντά στο καλάθι προς τον Ζάιον όπως κάποτε για τον Σακίλ Ο'Νιλ. Ήταν απαίσιο τότε και είναι απαίσιο και τώρα".

Την φετινή σεζόν ο Γουίλιαμσον έχει 27 πόντους, 7.22 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Photo Credits: ⓒ 2021 Derick Hingle/Associated Press

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ