NBA

Έκπληξη με Κέμπα Γουόκερ οι Νικς, άφησε πολλά χρήματα για να αποδεσμευθεί από τους Θάντερ

Ο Κέμπα Γουόκερ των Σέλτικς
Ο Κέμπα Γουόκερ των Σέλτικς Ⓒ 2021 KATHY WILLENS/ASSOCIATED PRESS

Οι Θάντερ δεν τον χρειάζονταν, ο Κέμπα Γουόκερ δεν ήθελε να παίξει στην Οκλαχόμα Σίτι και η συμφωνία των δύο πλευρών δίνει στον 31χρονο πόιντ γκαρντ να αγωνιστεί στην πατρίδα του με την φανέλα των αναγεννημένων Νιου Γιορκ Νικς.

Πριν από μερικές εβδομάδες οι Σέλτικς τον έστειλαν στην Οκλαχόμα Σίτι, όμως ο Κέμπα Γουόκερ δεν ήθελε να παίξει στους Θάντερ που βρίσκονται σε rebuild, ο οργανισμός προτιμούσε να στηριχθεί σε νεαρότερους παίκτες και κάπως έτσι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους για να μετακομίσει ο έμπειρος πόιντ γκαρντ στους Νιου Γιορκ Νικς.

Ο Γουόκερ είχε 74 εκατομμύρια δολάρια για την επόμενη διετία, φαίνεται όμως πως άφησε πολλά χρήματα για να αποχωρήσει από τους Θάντερ, ενδεχομένως και πάνω από το μισό ποσό ή ακόμη μεγαλύτερο. Στους Νικς υπολογίζεται πως θα πάρει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια, για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο την περιφερειακή γραμμή του Τομ Τίμποντο και φυσικά να παίξει στην πατρίδα του καθώς γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Μπρονξ.

Πλέον οι Νικς έχουν τους Γουόκερ, Ρόουζ, Κουίκλι στον άσο και τους Φουρνιέ, Μπερκς, Μπάρετ στις θέσεις 2-3. Την περασμένη σεζόν ο 31χρονος άσος είχε 19.3 πόντους (49% στο δίποντο, 36% στο τρίποντο, 90% στις βολές), 4 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 31.8 λεπτά συμμετοχής σε 43 αγώνες της κανονικής περιόδου.

TAGS NBA ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ