ΑΕΚ

"Εκλεκτοί του Θεού"

"Εκλεκτοί του Θεού"

Ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης κατέθεσε την άποψη του για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1968. Διαβάστε αναλυτικά...

Στην επίσημη ιστοσελίδας της ΑΕΚ, μίλησε ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης από την Ένωση σαν σήμερα (4/04) το 1968.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

" Το επίτευγμα της ΑΕΚ δεν είναι μόνο πρωτοποριακό αλλά είναι και το μοναδικό. Δεν επαναλήφθηκε στην συνέχεια από καμία ελληνική μπασκετική ομάδα παρά μόνο από μια ποδοσφαιρική και εννοώ την Εθνική του 2004. Συνταυτίζω το ‘68 της ΑΕΚ με το 2004 της Εθνικής γιατί ήταν οι δύο νικήτριες ευρωπαϊκού τροπαίου με αμιγή ελληνική σύνθεση. Όλες οι άλλες ομάδες μπάσκετ που αναδείχθηκαν τροπαιούχες ήταν από… μικτές Ευρώπης ως μικτές κόσμου.

Το ένα σκέλος και το κυριότερο της μοναδικότητας αυτής της επιτυχίας της ΑΕΚ ήταν η ελληνική σύνθεση της, το άλλο είναι οι 80.000 στο Δωδεκάθεο ΑΕΚομάρμαρο, πιο γνωστό ως Καλλιμάρμαρο.

Έζησα αμεσότατα το γεγονός, αφενός ως φίλος της ΑΕΚ και του μπάσκετ αφετέρου ως δημοσιογράφος. Αν υποτεθεί ότι είχα την παραμικρή σχέση με το κατόρθωμα, θα ήθελα αυτό, να έβρισκε την φωνή του ο Γιώργος Αμερικάνος μέσα από το τωρινό δωμάτιο του μαρτυρίου του στο αθηναϊκό νοσοκομείο που είναι και να το δήλωνε.

Εκείνο το βράδυ όσοι βρεθήκαμε στο ΑΕΚομάρμαρο Στάδιο είμαστε εκλεκτοί του Θεού γιατί μας έδωσε την δυνατότητα να αισθανθούμε πως βρισκόμαστε στον 13ο θρόνο της κορυφής του Ολύμπου".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ