ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Απόστολος Λύτρας στο SPORT 24: "Η υπόθεση αφορά υψηλόβαθμο και γνωστό στέλεχος της ΕΟΚ"

Το σήμα της ΕΟΚ
Το σήμα της ΕΟΚ EUROKINISSI

Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας για απόπειρα βιασμού από παράγοντα της ΕΟΚ, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο SPORT 24 και τόνισε ότι η καταγγελία αφορά υψηλόβαθμο και γνωστό πρόσωπο της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ.

Την περασμένη Παρασκευή, υπάλληλος της ΕΟΚ προχώρησε σε καταγγελία στους αρμόδιους φορείς του αθλητισμού για απόπειρα βιασμού από παράγοντα της Ομοσπονδίας μπάσκετ. Λίγες ώρες αργότερα η ΕΟΚ αναφέρθηκε στο συμβάν με ανακοίνωση της, εκφράζοντας την δική της θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει.

Το SPORT 24 μίλησε με τον δικηγόρο της καταγγέλλουσας, Απόστολο Λύτρα, ο οποίος αναφέρθηκε στις χρονολογίες που αφορούν τα δυο συμβάντα που κατήγγειλε η πελάτισσά του (η πρώτη το 2014 και η δεύτερη το 2018), αποκάλυψε πως πρόκειται για υψηλόβαθμο και γνωστό παράγοντα της Ομοσπονδίας, τόνισε πως τα στοιχεία επαρκούν για να πάει η υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σχολίασε πως η ανακοίνωση της ΕΟΚ δείχνει πανικό.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως θα έρθουν στο φως και άλλες καταγγελίες από τον χώρο του αθλητισμού και προτρέπει κάθε γυναίκα ή άνδρα που έχει υποστεί κάτι ανάλογο, να μιλήσει και να πιστέψει στην απονομή δικαιοσύνης.

Θα θέλαμε να μας πείτε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία και για ποιες χρονολογίες μιλάμε;

"Σε πρώτη φάση, το μόνο που μπορώ να πω, επειδή δεν έχει φτάσει ακόμα η υπόθεση στον εισαγγελέα, είναι πως αφορά δυο περιστατικά, το 2014 και το 2018. Το πρώτο αφορά απόπειρα βιασμού και την περιγράφει στην καταγγελία της και η δεύτερη αφορά επαγγελματισμό εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση".

Πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ, απ' αυτά που πιθανότατα γνωρίζει και ο κόσμος;

"Ναι, είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ".

Η πελάτισσά σας μήπως έχει αναφερθεί και σε άλλα περιστατικά τα οποία αφορούν πιθανότατα άλλα πρόσωπα;

"Όχι, όχι, δεν έχει αναφερθεί σε άλλο περιστατικό, ούτε γνωρίζει κάτι άλλο πέρα από τις δυο καταγγελίες που την αφορούν".

Τα στοιχεία που έχουν δοθεί στις αρμόδιες αρχές, επαρκούν για να πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα;

"Σαφέστατα επαρκούν, διότι περιγράφονται τα αδικήματα με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Θεωρώ ότι είναι δεδομένο πως θα ασκηθεί ποινική δίωξη".

Είπατε και σε άλλη δήλωσή σας ότι δεν σας καλύπτει η ανακοίνωση της ΕΟΚ για το θέμα. Σε ποιο σημείο;

"Η ανακοίνωση της ΕΟΚ θεωρώ ότι κρύβει πανικό, διότι αφού δεν γνωρίζει την καταγγελία, γιατί αναφέρεται στις εκλογές; Δεν αφορούν καθόλου την πελάτισσά μου οι εκλογές. Άλλωστε, τα περισσότερα μέλη της διοίκησης της ΕΟΚ δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Επίσης, η συγκεκριμένη καταγγελία δεν αφορά το μπάσκετ, το οποίο πράγματι είναι τρίτο στην Ευρώπη και έκτο στον κόσμο. Δεν αφορά το άθλημα, αλλά ένα ποινικό αδίκημα ενός συγκεκριμένου ανθρώπου. Συνεπώς, η ανακοίνωση είναι άσχετη με το θέμα μας".

Φοβάστε πιθανότητα συγκάλυψης;

"Κοιτάξτε, από τη στιγμή που θα πάει το θέμα στην δικαιοσύνη και θα επιληφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, όχι δεν φοβάμαι".

Είχε μιλήσει και σε ανθρώπους της Ομοσπονδίας για το θέμα και δεν βρήκε καμία ανταπόκριση; Τι της είπαν;

"Σωστά... Το είχε αναφέρει και όλοι κώφευσαν, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση".

Σας έχουν προσεγγίσει άλλες γυναίκες ή άνδρες από τον χώρο του αθλητισμού για ανάλογες περιπτώσεις;

"Μετά την καταγγελία της κυρίας Μπεκατώρου, υπάρχουν πολλά περιστατικά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, όπως και πολλά άλλα που πρόκειται για να καταγγελθούν. Πιστεύω ότι θα έχουμε και άλλες καταγγελίες στο μέλλον".

Τέλος, κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε;

"Αυτό που προτείνω σε όλα τα θύματα, είναι να βγουν και να μιλήσουν, να κάνουν τις καταγγελίες που πρέπει και να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ