NBA

Δεν θα πάνε στον Λευκό Οίκο οι πρωταθλητές Λέικερς λόγω πρωτοκόλλου κορονοϊού

Οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις
Οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις Ⓒ 2021 MARCIO JOSE SANCHEZ/ ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα οι Λέικερς δεν θα επισκεφτούν τον Λευκοί Οίκο και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όταν πάνε στην Γουάσινγκτον, όχι επειδή δεν θέλουν, αλλά λόγω του πρωτοκόλλου κορονοϊού.

Το γεγονός ότι ο Τζο Μπάιντεν νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ άνοιξε ξανά τις πόρτες του Λευκού Οίκου στις πρωταθλήτριες ομάδες των Αμερικανικών ομαδικών αθλημάτων έπειτα από 4 χρόνια. Οι Λέικερς ωστόσο δεν θα κάνουν την επίσκεψη που περίμεναν όλοι.

Όπως αποκάλυψε το ESPN, το πρωτόκολλο κορονοϊού και το πιεσμένο πρόγραμμα του Πρόεδρου των ΗΠΑ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, οι οποίοι θα βρεθούν στην Γουάσινγκτον για τον αγώνα με τους Γουίζαρντς το διάστημα 27-29 Απριλίου. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται στο μέλλον να γίνει τελικά η - μέχρι προ πενταετίας - καθιερωμένη επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, αρκεί νωρίτερα να έχουν χαλαρώσει λίγο τα μέτρα.

Για την ιστορία, η τελευταία ομάδα του ΝΒΑ που βρέθηκε στον Λευκό Οίκο ήταν οι Καβαλίερς, οι οποίοι το 2016 είχαν επισκεφτεί τον Μπαράκ Ομπάμα. Η διαδοχή του πρώτου αφροαμερικανού προέδρου ωστόσο από τον ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε έκτοτε τα δεδομένα, με τους ΝΒΑερς, με πρώτους τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι να έρχονται σε κόντρα μαζί του. Αποτέλεσμα ήταν επί θητείας Τραμπ να μην επισκεφτεί καμία πρωταθλήτρια ομάδα του ΝΒΑ τον Λευκό Οίκο, με τους Γουόριορς να είναι αυτοί που ξεκίνησαν όλη αυτή την κόντρα το 2017.

Photo Credits: ⓒ 2021 Marcio Jose Sanchez/ Associated Press

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ