BASKETBALL CH. LEAGUE

Δέδας: "Υπάρχει άγραφο πρωτόκολλο για το ποιος μπορεί να κοουτσάρει στην EuroLeague"

Ο Στέφανος Δέδας στη διάρκεια δηλώσεων μετά από αγώνα της Χάποελ Χολόν
Ο Στέφανος Δέδας στη διάρκεια δηλώσεων μετά από αγώνα της Χάποελ Χολόν YOUTUBE

Ο Στέφανος Δέδας οδήγησε τη Χάποελ Χολόν στο Final Eight του Basketball Champions League και μίλησε για τον τρόπο που "χτίστηκε" αυτή η επιτυχία, όπως επίσης για το ενδεχόμενο παρουσίας σε πάγκο της EuroLeague.

Η Χάποελ Χολόν έκανε την υπέρβαση, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους "8" του Basketball Champions League. Υπό τις οδηγίες του Στέφανου Δέδα, η ισραηλινή ομάδα έκανε άλματα προόδου τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο, σε σημείο να βρίσκεται πλέον σε θέση να διεκδικεί έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Λίγες ημέρες μετά την σπουδαία επιτυχία της Χάποελ Χολόν, ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Ynet του Ισραήλ και εξήγησε πώς έγινε ο "γάμος" αλλά και πώς χτίστηκε το μονοπάτι προς τους "8" του Basketball Champions League.

"Δεν είχα χρόνο ούτε να αναπνεύσω. Μετά τη νίκη, πήγαμε με τους παίκτες και το επιτελείο και ήπιαμε ένα ποτήρι κρασί σε sports bar στο Ισραήλ. Θυμάμαι ότι γύρισα στο σπίτι στις 3:30 το πρωί" είπε αρχικά σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τι κλίμα επικρατούσε τις πρώτες ώρες μετά τη νίκη - πρόκριση απέναντι στη Σάσαρι.

Για να σταθεί μετά στον τρόπο με τον οποίο προέκυψε ο "γάμος" με τη Χάποελ Χολόν πριν από δεκαπέντε περίπου μήνες: "Όλοι οι υποψήφιοι εκείνη την στιγμή έψαχναν για διετές συμβόλαιο, εγώ ζήτησα απλά μερικούς μήνες για να αποδείξω ποιος είμαι. Δεν με ένοιαζε το οικονομικό γιατί είχα βγάλει αρκετά χρήματα στην Τουρκία. Μετά από είκοσι μέρες στην ομάδα, η διοίκηση μου έδωσε συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο".

Σε ερώτηση που του έγινε για σημαντικότερα στοιχεία στον δρόμο προς το χτίσιμο μιας ομάδας, απάντησε πως "η ατμόσφαιρα που δημιουργείς στα αποδυτήρια είναι σημαντική, έμαθα πολλά πάνω σε αυτό από τη συνεργασία που είχα με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Το να είσαι καλός χαρακτήρας δεν κοστίζει, το να πιεις έναν καφέ με τους βοηθούς ή τον τιμ μάνατζερ, το να συμβουλευτείς για κάτι τον πρόεδρο. Είναι σημαντικό να μοιράζεσαι πράγματα γιατί έτσι νιώθουν όλοι ότι ανήκουν κάπου. Τι θα κερδίσω αν είμαι αλαζονικός ή κακός; Το δεύτερο είναι τα άτομα που επιλέγεις να έχεις δίπλα σου, ως επιτελείο. Είναι σημαντικό με ποιους δουλεύεις, όπως φαίνεται από τη Χάποελ Χολόν. Ακόμη κι όταν είμαστε πίσω με διψήφιες διαφορές, όλοι ξέρουν ότι μπορούμε να γυρίσουμε και να παλέψουμε για τη νίκη, κι αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα μας".

Όσο για τις έντονες αντιδράσεις την ώρα των αγώνων; "Μπορεί να μην είναι ωραίο φωτογραφικά κάποιες φορές, αλλά έτσι είμαι από την ημέρα που γεννήθηκα. Όταν ήμουν παιδί, όποτε έχανε ο ΠΑΟΚ, δεν ήθελα να πάω στο σχολείο την επόμενη μέρα για να μην με κοροϊδεύουν τα παιδιά που υποστήριζαν τον Άρη. Δεν είμαι από αυτούς που κάθονται πίσω από τις γραμμές και χειροκροτούν. Είναι ένα πακέτο, δεν μπορείς να αφαιρέσεις από εμένα τα συναισθήματα" απάντησε.

Τέλος, αναφορικά με το αν η παρουσία σε πάγκο της EuroLeague αποτελεί τον μεγάλο του στόχο, είπε πως "δυστυχώς υπάρχει ενός είδους άγραφο πρωτόκολλο για το ποιος μπορεί να κοουτσάρει στην EuroLeague, το οποίο αυτή την στιγμή δεν πληρώ. Δεν ήμουν σπουδαίος παίκτης, ούτε μεγάλωσα μέσα σε έναν οργανισμό που βρίσκεται στην EuroLeague. Αν μετά τη Χάποελ Χολόν εργαστώ ως assistant coach σε ομάδα της διοργάνωσης, στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ή τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για παράδειγμα, τότε ίσως πάρω την ευκαιρία".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ