ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάρισον: Η αλλαγή που δεν έγινε και άλλαξε τα δεδομένα

Ο Άαρον Χάρισον στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για την EuroLeague 2020/21
Ο Άαρον Χάρισον στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα EUROKINISSI

Ο Άαρον Χάρισον αποδείχθηκε πολύτιμος στην τελική ευθεία του αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Το έμμεσο τρίποντο, το νεύμα στον Κώστα Παπανικολάου και η αλλαγή που δεν έγινε ποτέ.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στο Palau Blaugrana μία μεγάλη νίκη. Όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, μετά από μια πολύ άσχημη βραδιά στη Μόσχα πριν από πέντε μέρες.

Οι ερυθρόλευκοι άλωσαν την έδρα της Μπαρτσελόνα (88-96), με τον Κώστα Σλούκα να κάνει νταμπλ νταμπλ, τον Χασάν Μάρτιν να κυριαρχεί στη ρακέτα, τον Σακίλ ΜακΚίσικ να κάνει γεμάτη εμφάνιση και τον Άαρον Χάρισον να αποδεικνύεται καθοριστικός στην τελική ευθεία του σαρανταλέπτου.

Ο τελευταίος προσέφερε μεγάλες προσωπικές φάσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο, με το έμμεσο τρίποντο που πέτυχε στα 4'12'' για το τέλος, να είναι αυτό που, όπως αποδείχθηκε, έκρινε τα πάντα.

Βλέπετε, την στιγμή που ξεκίνησε την προσπάθειά του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε μόλις σηκώσει τον Κώστα Παπανικολάου, για να τον περάσει στη θέση του. Ο διεθνής φόργουορντ είχε πάρει τις απαραίτητες ανάσες, ήταν ξεκούραστος και έτοιμος για να επιστρέψει στη μάχη. Μόλις όμως ο Άαρον Χάρισον έβαλε το έμμεσο τρίποντο, όλα άλλαξαν.

Αντιλαμβανόμενος το μομέντουμ του συμπαίκτη του, ο Κώστας Παπανικολάου κοίταξε αμέσως τον προπονητή του. Μίλησαν με τα μάτια, είπε να "να καθίσω;" και μετά το σινιάλο του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψε στον πάγκο.

Δείτε πώς αναλύθηκε η συγκεκριμένη φάση στο LIVE του SPORT24 λίγα λεπτά μετά το φινάλε της αναμέτρησης (από το 16'13'' έως το 17'22''):

Ο Άαρον Χάρισον χάρη σε αυτή τη φάση συνέχισε να βρίσκεται στο παρκέ, η αλλαγή των δύο ακυρώθηκε, κι ακολούθησε η... προσωπική καταιγίδα του Αμερικανού.

Τα δύο σπουδαία κλεψίματα πάνω στον Άλεξ Αμπρίνες και τον Μπράντον Ντέιβις, το κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ αποτέλεσαν το "κάτι παραπάνω" που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός, για να... κόψει τον αέρα στην Μπαρτσελόνα.

Φάσεις που απέδειξαν πως μια πολύ μικρή λεπτομέρεια, όπως η ακύρωση μιας αλλαγής, μπορούν να παίξουν τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη ενός αγώνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ