BASKETBALL CH. LEAGUE

Χάποελ Χολόν - Μπούργος 77-86: Ο νόμος του φαβορί

Χάποελ Χολόν - Μπούργος 77-86: Ο νόμος του φαβορί
EUROKINISSI

Η Χάποελ Χολόν το πάλεψε όσο μπορούσε, όμως η Μπούργος ήταν ανώτερη, δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί, πήρε τη νίκη (86-77) και την πρόκριση στα ημιτελικά του Basketball Champions League. Αποβλήθηκε στο 36' ο Στέφανος Δέδας (VIDEO).

Ήταν ματς με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ και όσο κι αν σε τέτοιας κρισιμότητας αγώνες, σε ένα Final Eight, δεν υπάρχουν προγνωστικά, η Μπούργος έδειξε για ποιους λόγους πήγε στο Final Eight του Basketball Champions League με στόχο να το κατακτήσει.

Η ισπανική ομάδα επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης (6/5) της Χάποελ Χολόν (86-77) και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, για να παλέψει με την Στρασμπούρ με φόντο το ματς του τροπαίου το βράδυ της Κυριακής.

Μεγάλο ματς από τον Βίτορ Μπενίτε (26 πόντοι από 6/7 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 8/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 26 λεπτά), ακολούθησε ο Άλεξ Ρένφρο για τη Μπούργος που "κάλυψε" τα άσχημα ποσοστά της στο τρίποντο και εκμεταλλεύθηκε τις διπλάσιες βολές.

Κορυφαίος της Χάποελ Χολόν ο Αϊζάια Μάιλς (21 πόντοι από 2/4 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), με τον Στέφανο Δέδα να δέχεται δεύτερη τεχνική ποινή στο 36' και να αποχωρεί έξαλλος από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η είσοδος της Μπούργος στο ματς, ήταν εντυπωσιακή. Οι Ισπανοί έχτισαν ένα προβάδισμα εννέα πόντων στο έκτο λεπτό, έδειξαν να ελέγχουν πλήρως την αναμέτρηση, όμως εκεί η Χολόν απάντησε με σερί 8-0 για να μειώσει στον πόντο λίγο πριν "βγει" το δεκάλεπτο (19-24).

Η επιστροφή των Ισραηλινών τους βοήθησε στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης, τα τρίποντα των ΜακΓκί - Πνίνι οδήγησαν σε ένα επί μέρους 18-5 σε έξι λεπτά και σε προβάδισμα οκτώ πόντων (37-29), με το 39-35 του ημιχρόνου να μοιάζει αποτέλεσμα των ποσοστών της Χολόν σε δίποντο (8/13) και τρίποντο (7/14) την ώρα που οι Ισπανοί μετρούσαν 3/13 σουτ από την περιφέρεια και εννέα ασίστ για οκτώ λάθη.

Η αντίδραση της Μπούργος ήρθε στο ξεκίνημα του β' μέρους. Μπενίτε και Ρένφρο έγραψαν το 46-48 στο 25', ο Ριβέρο έκανε το 48-55 στο 28' και το 54-60 της τρίτης περιόδου έδινε σαφές προβάδισμα νίκης και πρόκρισης στους Ισπανούς.

Ο Σάλβο έγραψε το 54-64 στο 32', αυτό το διψήφιο προβάδισμα ήταν αρκετά μεγάλο για να το ανατρέψουν οι Ισραηλινοί, ο Μπενίτε έβαλε τρίποντο για το 54-67 και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι. Ο Στέφανος Δέδας αποβλήθηκε 3:55 πριν από το φινάλε και μια σπουδαία σεζόν για τη Χολόν, δεν είχε την κατάληξη που ονειρεύονταν οι άνθρωποι και οι παράγοντές της.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ματσόνι, Λανζαρίνι, Κοζλόφσκις

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-24, 39-35, 54-60, 77-86

ΧΑΠΟΕΛ ΧΟΛΟΝ (Δέδας): Ντε Ζέου 11 (4/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Χάρις 9 (2/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Μάιλς 23 (2/4 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Πνίνι 8 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Γουόρκμαν 8 (4/4 δίποντα), Μπουρντιγιόν 3 (1), Τζόνσον 5 (1/9 σουτ), ΜακΓκί 10 (2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ)

ΜΠΟΥΡΓΟΣ (Πεναρόγια): Κουκ 1 (7 ασίστ), Χόρτον 9 (1), Ραμπασέδα 4, Ρένφρο 14 (4/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 5 κλεψίματα), Ριβέρο 11 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Μπαρέρα, Μπενίτε 26 (6/7 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 8/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), ΜακΦάντεν 5 (0/4 σουτ, 5/5 βολές), Σαλάς 1, Σάλβο 7 (1)

Τα ομαδικά στατιστικά της Χολόν: 16/31 δίποντα, 11/26 τρίποντα, 12/16 βολές, 29 ριμπάουντ (17 αμυντικά - 12 επιθετικά), 24 ασίστ, 9 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 19 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπούργος: 23/38 δίποντα, 6/22 τρίποντα, 22/30 βολές, 35 ριμπάουντ (20 αμυντικά - 15 επιθετικά), 25 ασίστ, 10 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 16 λάθη

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕΔΑΣ (Χάποελ Χολόν): "Συγχαρητήρια στην Μπούργος. Ημασταν στο παιχνίδι για 25 λεπτά, ακολουθήσαμε το πλάνο μας, είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση. Στην τρίτη περίοδο είχαμε προβλημα με την εφαρμογή του πλάνου μας, φορτωθήκαμε με φάουλ σε σημαντικούς παίκτες. Τα κριτήρια των διαιτητών δεν ήταν ίδια, και ο Κοζλόφσκι μου έδωσε δύο τεχνικές παίκτες σε 10 δευτερόλεπτα χωρίς λόγο και με απέβαλε.

Συγχαρητήρια στην Μπούργος, έπαιξαν καλύτερα από εμάς, αλλά έχω παράπονα από τους διαιτητές γιατί δεν ήταν προετοιμασμένοι για τις συνήθειες που έχουν κάποιοι παίκτες της Μπούργος, όπως ο Μακ Φάντεν, ο Κουκ ή ο Μπενίτε. Επίσης δεν μου άξιζε να αποβληθώ. Αλλά στο τέλος της ημέρας κανείς δεν θα το θυμάται αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε τώρα για το εγχώριο πρωτάθλημα. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, κάναμε πολύ καλή δουλειά. Ισως δεν ειναι πολύ έξυπνο αυτό που θα πω, αλλά ελπίζω να είμαστε εδώ και του χρόνου. Να δούμε σε ποια διοργάνωση θα παίξουμε, πόσο ισχυροί θα είμαστε. Η κούραση έπαιξε ρόλο, αλλά το πιο σημαντικό ήταν η συγκέντρωση που χάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε αρκετά τακτικά λάθη. Αν τα είχαμε αποφύγει θα ήταν ένα πιο κλειστό ματς".

ΓΚΑΙ ΠΝΙΝΙ (Χάποελ Χολόν): "Συγχαρητήρια στην Μπούργος. Το άξιζαν στο τέλος. Ημασταν πραγματικά προετοιμασμένοι και το πλάνο μας δούλεψε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε κάποια λάθη, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Εκαναν την αντεπίθεσή τους και δεν αντιδράσαμε".

ΧΟΑΝ ΠΕΝΑΡΟΓΙΑ (Μπούργος): "Είμαστε χαρούμενοι γιατί είναι μία σημαντική νίκη για εμάς. Το πρώτο βήμα. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, το ποσοστό τους δεν ήταν ψηλό και αυτό ήταν σημαντικό για το πλάνο μας. Ομως, στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαμε πολλά λάθη και με την ευστοχία μας στα τρίποντα. Αύριο όμως, είναι μία άλλη μέρα. Δεν ήρθαμε εδώ έχοντας στο μυαλό μας ότι θα παίξουμε στον τελικό με την Τενερίφη. Ηρθαμε εδώ για να παίξουμε τρία ματς και αν μπορούμε στο τέλος να κατακτήσουμε τον τίτλο".

ΒΙΤΟΡ ΜΠΕΝΙΤΕ (Μπούργος): "Είναι πολύ δύσκολη ομάδα για να την αντιμετωπίσεις. Μπορούν να σουτάτρουν όλοι, να δημιουργήσουν όλοι και να προκαλέσουν καταστάσεις στο ένας εναντίον ενός. Τους αρέσει να είναι όλοι ανοιχτοί και να εκτελούν. Είναι μία δύσκολη ομάδα να ματσάρεις. Δεν ήταν λογικό για εμάς να έχουμε τέτοια ποσοστά στο πρώτο ημίχρονο και τόσα λάθη. Στο ημίχρονο μας είπε ο κόουτς να ηρεμήσουμε και ότι τα δικά μας λάθη διαμόρφωναν το αποτέλεσμα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μας έκανε καλό. Ηταν καλός τρόπος να ξεκινήσουμε, να βγάλουμε την ενέργεια που είχαμε μέσα μας και να βρούμε τον εαυτό μας.

Είχαμε δύο φορές πρόβλημα με τον Covid, μείναμε 15 μέρες χωρίς προπόνηση και είναι λογικό να έχουμε σκαμπανεβάσματα. Ολοι ξέραμε όμως ότι έχουμε τον χαρακτήρα να νικήσουμε και να πάμε πιο πέρα. Αυτό κάνουμε σε κάθε ματς. Αυτό θα κάνουμε και στο επόμενο παιχνίδι. Το μοναδικό πράγμα που εχουμε συτο μυαλό μας είναι η Στρασμοπύρ. Δεν έχουμε πολύ χρόνο να ξεκουρασρτούμε. Οι κόουτε πρέπει να σκεφτούν το πλάνο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ηενέργεια που βγάζεις μέσα στο γήπεδο, ανεξάρτητα αν είσαι πρωταθλητής ή όχι. Πρέπει να βγεις έξω και να εξασφαλίσεις ότι κανείς δεν θα παίξει με περισσότερη ενέργεια από εσένα. Η Στρασμπούρ νίκησε το μεγάλο φαβορί, την Τενερίφη και αυτό τα λέει όλα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ