ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτή είναι η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Μήτογλου

Wake Forest's Konstantinos Mitoglou (44) pass the ball as he is trapped by Charlotte players during the second half of an NCAA college basketball game in Winston-Salem, N.C., Tuesday, Dec. 6, 2016. Wake Forest won 91-74. (AP Photo/Chuck Burton)
Wake Forest's Konstantinos Mitoglou (44) pass the ball as he is trapped by Charlotte players during the second half of an NCAA college basketball game in Winston-Salem, N.C., Tuesday, Dec. 6, 2016. Wake Forest won 91-74. (AP Photo/Chuck Burton) AP

Ο Sport24 Radio 103.3 αποκάλυψε την πρόταση που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός Superfoods στον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος βρίσκεται προ των "πράσινων" πυλών.

Ο Ντίνος Μήτογλου δεν είχε στα προσεχή σχέδιά του την επιστροφή στην Ελλάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός Superfoods κατάφερε να τον πείσει να επαναπατριστεί το φετινό καλοκαίρι και να ολοκληρώσει τη θητεία του στο Wake Forest. Κάπως έτσι, αναμένεται να αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή του "τριφυλλιού".

Οι "πράσινοι" κατάφεραν να κάμψουν τις αντιστάσεις του 21χρονου φόργουορντ τις τελευταίες ημέρες, όντες έτοιμοι να αποσπάσουν την υπογραφή του και να τον επαναπατρίσουν άμεσα. Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο Παντελής Βλαχόπουλος στον Sport24 Radio 103.3, η πρόταση που κατατέθηκε στον νεαρό παίκτη ήταν τέτοια που ήταν δύσκολο να μην προκύψει συμφωνία. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χειρίστηκε προσωπικά την υπόθεση, δείχνοντας εμπράκτως πόσο ήθελε να ντύσει τον διεθνή φόργουορντ στα πράσινα.

Ο "ισχυρός άνδρας" του Παναθηναϊκού Superfoods κατάφερε να πείσει τον παίκτη να απαρνηθεί το NCAA για την τελευταία του χρονιά και να γυρίσει άμεσα στην Ελλάδα, για λογαριασμό του "τριφυλλιού". Η πρόταση που του κατατέθηκε είναι τετραετούς διάρκειας (3+1) έναντι του ποσού των 1.150.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα ποσά των 150.000 ευρώ (για τον 1ο χρόνο), των 200.000 ευρώ (για τον 2ο), των 300.000 ευρώ (για τον 3ο) και των 500.000 ευρώ (για τον 4ο).

Η διαφωνία που προέκυψε στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αφορούσε στο ΝΒΑ out, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να προτείνει αυτή τη δυνατότητα μετά το τρίτο έτος του συμβολαίου, την ώρα που η πλευρά του Ντίνου Μήτογλου επιθυμεί να μπει ο ίδιος όρος και μετά τον δεύτερο χρόνο. Όσο για το ύψους της ρήτρας για το ΝΒΑ; Ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ!

Αυτό πάντως που έπεισε τον παίκτη να γυρίσει στην Ελλάδα ένα χρόνο νωρίτερα απ ότι σχεδίαζε, δεν ήταν τόσο το οικονομικό, όσο αυτά που άκουσε από τον Τσάβι Πασκουάλ. Κι αυτό γιατί -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- τονίστηκε πως θα έχει ρόλο στην ομάδα που "χτίζει" αυτό το καλοκαίρι ο 44χρονος τεχνικός, κι όχι απλά συμπληρωματικό ρόλο στο ρόστερ.

Παρεμπιπτόντως, οι "πράσινοι" δεν έπαιξαν μόνοι τους το φετινό καλοκαίρι αφού τον παίκτη διεκδίκησε έντονα κι ο Ολυμπιακός. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που υπήρξε συνάντηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου με ανθρώπους από το περιβάλλον του 21χρονου φόργουορντ, με σκοπό να ενημερώσει για τις προθέσεις και το πλάνο των "ερυθρολεύκων". Δίχως όμως να υπάρξει δέσμευση για τον χρόνο συμμετοχής του στην ομάδα και τον ρόλο που θα είχε σε αυτή, από φέτος. Καταστάσεις που δεν επέτρεψαν την περαιτέρω συνέχεια των συζητήσεων, με τον Ολυμπιακό ακολούθως να διασφαλίζει την παρουσία του Δημήτρη Αγραβάνη στο ΣΕΦ μέχρι το 2020 -μέσω του νέου τριετούς συμβολαίου που υπέγραψε.

AP Photo/Chuck Burton

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ