ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Αυγενάκης για Βασιλακόπουλο: "Η συμπεριφορά του είναι παράλογη, οδηγεί χαμηλά το μπάσκετ"

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δίνει το χέρι του στον Γιώργο Βασιλακόπουλο
Ο Λευτέρης Αυγενάκης δίνει το χέρι του στον Γιώργο Βασιλακόπουλο EUROKINISSI SPORTS

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τις εκλογές της ΕΟΚ υποστηρίζοντας ότι οδηγεί το μπάσκετ χαμηλά.

Καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ βρέθηκε Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενδιαφέρθηκε σε πολλά ζητήματα όπως στην επανεκκίνηση του αθλητισμού, στην επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά και τις εκλογές στις Ομοσπονδίες.

Επιπλέον, έθιξε και το ζήτημα τον εκλογών της ΕΟΚ. Εκεί, αναφέρθηκε στον Γιώργο Βασιλακόπουλο υποστηρίζοντας ότι η συμπεριφορά του είναι παράλογη, ενώ οδηγεί το μπάσκετ χαμηλά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αυγενάκη:

Για τον Βασιλακόπουλο και τις εκλογές της ΕΟΚ: " Πέντε Ομοσπονδίες δεν έχουν κάνει εκλογές και βρίσκονται στα δικαστήρια με προσωρινές διοικήσεις. Λυπόμαστε πάρα πολύ που η δεύτερη μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας έχει φτάσει σε αυτό το σημείο με ευθύνη του κ. Βασιλακόπουλου.

Είναι μία προσωπικότητα που έχει ταυτιστεί με το ελληνικό μπάσκετ, αλλά οδηγεί τόσο χαμηλά το ελληνικό μπάσκετ. Ελπίζουμε να κλείσουν οι πληγές μετά από την παράλογη συμπεριφορά του. Είναι ώρα να καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα στο μπάσκετ. Τώρα κάνει ζημιά και παίρνει στο λαιμό του δεκάδες σωματεία και αθλητές και υπάρχει δικαίως αγωνία. Ο καθένας κρίνεται και το Υπουργείο Αθλητισμού είναι εδώ να προφυλάξει τη νομιμότητα και την τάξη".

Για την επανεκκίνηση του αθλητισμού: "Ο οργανωμένος αθλητισμός σταδιακά ανοίγει με πρωτόκολλα πολύ αυστηρά που τηρούνται. Στη χθεσινή διάσκεψη, αλλά και στις υπό εξέλιξη συναντήσεις, βρίσκεται στο επίκεντρο το πλάνο για ασφαλή επανεκκίνηση, με δεδομένο ότι η πιστή εφαρμογή των μέτρων έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Θέση μας είναι ότι χρήματα ενόψει εκλογών δεν δίνονται, καθώς προτεραιότητά μας είναι να καταλήξουν στον αθλητή".

Για τις εκλογικές διαδικασίες στις Ομοσπονδίες: "Νίκησε ο αθλητισμός. Η ανανέωση σε επίπεδο προέδρων φτάνει στο 83%, καθώς και στο γεγονός ότι, από τα 188 νέα μέλη των Δ.Σ., τα 58 είναι Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, καθώς και 67 γυναίκες. Για πρώτη φορά υπάρχει εκπρόσωπος αθλητών ως τακτικό μέλος με δικαίωμα ψήφου".

Για το Ράλι Ακρόπολις και τον Στέφανο Τσιτσιπά: "Είμαστε πανέτοιμοι για το Ράλι Ακρόπολις, που επιστρέφει στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον Τσιτσιπά, φαίνεται ότι έχει αστείρευτες δυνάμεις".

Για το πρόγραμμα Χίλων και την επιχορήγηση των ομοσπονδιών: "Ικανοποιήσαμε ένα πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας. Τα πάντα πάνω στο τραπέζι με διαφάνεια, από μετάλλια μέχρι περιστατικά ντόπινγκ, καταλήγουν στο σύστημα αλγόριθμου. Δεν έχουμε καμία διάθεση να διαχειριζόμαστε το χρήμα ως εργαλείο πίεσης".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ