EUROBASKET 2022

Αθλητικές μεταδόσεις: Το πρόγραμμα της ημέρας (7/9) στο EuroBasket 2022, ξεχωρίζει το Γαλλία - Σλοβενία, "τελικός" Λιθουανία - Βοσνία

Ο Λούκα Ντόντσιτς
Ο Λούκα Ντόντσιτς FIBA

Έξι αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό (7/9) πρόγραμμα του EuroBasket 2022 στο πλαίσιο της 5ης - και τελευταίας - αγωνιστικής της πρώτης φάσης στο πλαίσιο του Α' και του Β' Ομίλου της διοργάνωσης, με τα Γαλλία - Σλοβενία και Λιθουανία - Βοσνία να ξεχωρίζουν.

Το EuroBasket 2022 συνεχίζεται σήμερα (7/9), με την 5η - και τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης στο πλαίσιο της πρώτης φάσης για τον Α' και τον Β' Όμιλο, με πολλά να είναι ακόμα ανοιχτά.

Στον Α' Όμιλο, Ισπανία και Τουρκία ρίχνοντας πρώτες στην μάχη, με έπαθλο την πρώτη θέση του ομίλου. Ο πραγματικός... χαμός βέβαια γίνεται πιο κάτω στην βαθμολογία, αφού οι 4 ομάδες που ακολουθούν έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Στον Β' Όμιλο, τα βλέμματα πέφτουν αρχικά στο Γαλλία - Σλοβενία λόγω ονομάτων. Στην πραγματικότητα όμως το σημαντικότερο παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα σε Βοσνία και Λιθουανία, αφού ο νικητής θα προκριθεί στην φάση των 16.

Το Γαλλία - Σλοβενία είναι ένα ματς που θα κρίνει την σειρά των ομάδων στις τρεις πρώτες θέσεις - με δεδομένο πάντα ότι η Γερμανία θα νικήσει την Ουγγαρία. Ο λόγος είναι ότι αν νικήσουν οι Σλοβένοι, τότε θα βγουν πρώτοι στον όμιλο στην ισοβαθμία με την Γερμανία.

Αν όμως νικήσουν οι Γάλλοι, τότε υπάρχει σενάριο που η Σλοβενία θα πέσει στην τέταρτη θέση. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Βοσνία να νικήσει την Λιθουανία. Διαφορετικά, σε περίπτωση ήττας η Σλοβενία θα βρεθεί στην τρίτη θέση.

Σε περίπτωση ήττας της Γερμανίας βέβαια η κατάσταση θα μπλέξει πάρα πολύ στις πιθανές ισοβαθμίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:
14:30 Τουρκία - Ισπανία (ΕΡΤ3 - Α' Όμιλος)
15:30 Λιθουανία - Βοσνία (16:30 με LIVE Delay μίας ώρας, ΕΡΤ3 - Β' Όμιλος)
17:15 Βουλγαρία - Βέλγιο (Α' Όμιλος)
18:15 Γαλλία - Σλοβενία (ΕΡΤ1 - Β ' Όμιλος)
|20:00 Γεωργία - Μαυροβούνιο (ΕΡΤ Sports 1 - Α' Όμιλος)
21:30 Ουγγαρία - Γερμανία (ΕΡΤ1 - Β' Όμιλος)

Οι βαθμολογίες:

Α' Όμιλος

Β' Όμιλος

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ