ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ασύλληπτα νούμερα από την Εθνική Παίδων που ποδοπατάει τους αντιπάλους της στο EuroBasket U16

Ασύλληπτα νούμερα από την Εθνική Παίδων που ποδοπατάει τους αντιπάλους της στο EuroBasket U16
FIBA BASKETBALL

Τέσσερα λάθη για κάθε ασίστ έκαναν οι αντίπαλοι της Εθνικής Παίδων στη φάση των ομίλων του EuroBasket U16, ενώ έβαζαν ένα τρίποντο ανά έξι εκτελεσμένα.

Τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, τρεις απίθανες εμφανίσεις από την Εθνική Παίδων στο EuroBasket U16 που διεξάγεται στα Σκόπια και εκπληκτικό, σύγχρονο μπάσκετ, υψηλού επιπέδου από μία φουρνιά που αφήνει ελπίδες ότι μπορεί να εξελιχθεί στη νέα χρυσή φουρνιά του ελληνικού μπάσκετ.

Η Ελλάδα νίκησε με 75-47 την Ισπανία, τη Βόρεια Μακεδονία με 78-48 και το Μαυροβούνιο με 79-45. Εμφατικά αποτελέσματα, που συνδυάστηκαν με θέαμα και με ουσία, τρία αποτελέσματα σε βραδιές με 7/23, με 5/16 και με 6/22 τρίποντα από την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου, που όμως είδε τα fundamentals στον υπερθετικό βαθμό.

Η Εθνική κράτησε την Ισπανία στα 3/22 τρίποντα και στις 6 ασίστ για 24 λάθη. Τη Βόρεια Μακεδονία στα 4/22 τρίποντα και στις 8 ασίστ για 30 λάθη. Το Μαυροβούνιο στις 7 ασίστ για 27 λάθη. Συνολικά οι τρεις πρώτοι αντίπαλοι της Παίδων είχαν 9/59 τρίποντα, και 21 ασίστ για 81 λάθη, απέναντι στην πιεστική περιφερειακή άμυνα και στην αποφασιστικότητα των Ελλήνων νεαρών διεθνών.

Όλα αυτά, με τον Λευτέρη Λιοτόπουλο να τραυματίζεται νωρίς στο β' μέρος του δεύτερου αγώνα και να χάνει το υπόλοιπο του τουρνουά. Χαβούτσας, Επαμεινώνδας, Κομνιανίδης, Μαραγκουδάκης, Τσαχτσίρας, Αμπόσι, Αβδάλας, Πατρίκης, Ροζακέας, Σπάρταλης και Σοϊλεμετζίδης είναι εκεί, συνεχίζουν και θα παίξουν και για τον άτυχο συμπαίκτη και φίλο τους.

Επόμενος αντίπαλος η Λετονία, στο πρώτο νοκάουτ για την φάση των 16, την Τρίτη στις 18:45.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ