ΙΤΑΛΙΑ

Αρμάνι Μιλάνο - Βίρτους 84-90: Θρίαμβος της Μπολόνια, κατέκτησε το Super Cup Ιταλίας και σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν

Αρμάνι Μιλάνο - Βίρτους 84-90: Θρίαμβος της Μπολόνια, κατέκτησε το Super Cup Ιταλίας και σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν

Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό ματς, η Βίρτους Μπολόνια κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Ιταλία, το Super Cup, επικρατώντας της Αρμάνι Μιλάνο με 90-84 σε ένα ιδιαίτερα σκληρό και ανταγωνιστικό ματς.

Σε ένα ματς ιδιαίτερα σκληρό και ανταγωνιστικό η Βίρτους Μπολόνια ήταν η μεγάλη νικήτρια του Super Cup Ιταλίας επικρατώντας της Αρμάνι Μιλάνο του Ντίνου Μήτογλου με 90-84. Η ομάδα του Σκαριόλο με νωπές ακόμα τις μνήμες από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Έκπε Γιούντο, μπήκε ψυχωμένη στο ματς και προηγήθηκε από τα πρώτα κι όλας λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν για άλλη μία φορά εκείνος που μοίρασε εξαιρετικές ασίστ στους συμπαίκτες του, με τους Παγιόλα (14 πόντοι) και Ζαϊτέχ να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα για την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Από την άλλη οι Σιλντς και Ροντρίγκεθ προσπάθησαν να φέρουν την Αρμάνι και πάλι στο ματς, ενώ με τρίποντό του πρώτου η διαφορά πήγε στους 10 (42-52) λίγο μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου.

Κάπου εκεί η Μπολόνια πάτησε το γκάζι και δεν σταμάτησε λεπτό. Ήταν κυρίαρχη και στα 40 λεπτά του τελικού, μείωσε στο ελάχιστο τα λάθη της, ιδιαίτερα στην τέταρτη περίοδο και με επιθετικό πλουραλισμό αλλά και πολύ σκληρή άμυνα έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση του LBA Supercoppa. Η Αρμάνι ξόδεψε πολλή ενέργεια στο να διαμαρτύρεται και να αμφισβητεί τις φάσεις, την ώρα που η Βίρτους διατηρούσε ένα ασφαλές προβάδισμα και ακολουθώντας το αγωνιστικό πλάνο του Σκαριόλο.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Σάντρο Παγιόλα που έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα της Βίρτους Μπολόνια από τότε που η ομάδα αγωνιζόταν στην Α2 Ιταλίας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-23, 35-44, 55-67, 90-84

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ