ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Αρμάνι Μιλάνο: Βαφτίζει το παρκέ του Mediolanum Forum

Αρμάνι Μιλάνο: Βαφτίζει το παρκέ του Mediolanum Forum
OLIMPIA MILANO

Έναν από τους πατριάρχες της τεράστιας ιστορίας της τιμά η Αρμάνι Μιλάνο δίνοντας το όνομα του Τσέζαρε Ρουμπίνι στον κεντρικό χώρο του Mediolanum Forum.

Στο "Cesare Rubini Court" θα δίνει τους εντός έδρας αγώνες της η Αρμάνι Μιλάνο, αρχής γενομένης από το ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μπρέσια, όπως ανακοινώθηκε σχετικώς την Τετάρτη (28/9).

Όχι η ιταλική ομάδα δεν αποκτά νέα μπασκετική στέγη. Απλώς το παρκέ του Mediolanum Forum παίρνει το όνομά του θρυλικού Ιταλού παίκτη και προπονητή, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της Ολίμπια.

Ο Ρουμπίνι, ο οποίος γεννήθηκε στην Τεργέστη στις 2/11 του 1923 και απεβίωσε στο Μιλάνο στις 8/2 του 2011, υπηρέτησε το κλαμπ από το 1948 ως το 1957 ως αθλητής κι ακολούθως κάθισε στον πάγκο της για 16 διαδοχικές περιόδους (1957-1973).

Σε αυτό το διάστημα πανηγύρισε 15 πρωταθλήματα και τρία ευρωπαϊκά τρόπαια, κατακτώντας συνολικά 501 εγχώριες νίκες. Περιγράφεται με τον τίτλο "ο Πρίγκιπας".

Ο Ρουμπίνι υπήρξε επίσης εκτελεστικός διευθυντής της εθνικής Ιταλίας, συνδυάζοντας τη θητεία του με τις μεγάλες επιτυχίες των 80s (αργυρό στους Ολυμπιακούς της Μόσχας, χρυσό στο Ευρωμπάσκετ της Ναντ, χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ της Στουτγκάρδης). Εισήχθη στο Hall of Fame τόσο του αμερικανικού μπάσκετ όσο και της FIBA. Υπήρξε επίσης δεινός αθλητής της υδατοσφαίρισης, στο Hall of Fame της οποίας μπήκε επίσης το 2000.

TAGS ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROLEAGUE ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ