ΑΡΗΣ

Άρης: Γουίλιαμς και Κώττας, τα πρώτα δύο "χτυπήματα"

Ο Ζίριους Γουίλιαμς κατά τη θητεία του στο Ντέιτον
Ο Ζίριους Γουίλιαμς κατά τη θητεία του στο Ντέιτον AP PHOTO/JEFF ROBERSON

Ο Ζίριους Γουίλιαμς και ο Θωμάς Κώττας προορίζονται να είναι δύο από τους ψηλούς στον Άρη του Γιάννη Καστρίτη.

Η επισημοποίηση της πρόσληψης του Γιάννη Καστρίτη στην τεχνική ηγεσία του Άρη έδωσε το έναυσμα για τη στελέχωση του ρόστερ. Γι' αρχή οι "κίτρινοι" ασχολήθηκαν με την ενδυνάμωση της φροντ λάιν, στην οποία όπως όλα δείχνουν θ' ανήκουν ο Ζίριους Γουίλιαμς και ο Θωμάς Κώττας.

Ο πρώτος είναι 24χρονος Αμερικάνος πάουερ φόργουορντ (2.06μ), με κολεγιακή θητεία σε Ντέιτον και Άκρον. Το 2020 δεν βρήκε χώρο στο NBA Draft κι άρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του από την Ουγγαρία. Παίζοντας στην Κέρμεντ, στην οποία υπέγραψε τον Ιούλιο, μέτρησε 8.9 πόντους, με 34% στο τρίποντο, και 5.2 ριμπάουντ. Διακρίνεται για τα αθλητικά προσόντα του και την ικανότητά του να παίζει με πρόσωπο, από έξω προς τα μέσα.

Θα υπογράψει, εφόσον βρεθεί λύση με τα bans που κουβαλούν οι "κίτρινοι" από προηγούμενες σεζόν.

Ο δεύτερος είναι επίσης 2.06μ, ένα χρόνο μεγαλύτερος (25 ετών) και από το 2013 που έγινε επαγγελματίας στον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί ακόμη στο Ρέθυμνο, στον Χολαργό, στον Ιωνικό Νικαίας και πέρυσι στη Λάρισα. Με την ομάδα από τη Θεσσαλία είχε 3.4 πόντους και 3.1 ριμπάουντ ανά 11'34'' λεπτά συμμετοχής στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

TAGS ΑΡΗΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ