ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Πρόκριση στα προημιτελικά για την Αργεντινή του Σκόλα, 97-77 την Ιαπωνία

Ο Λουίς Σκόλα πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του, αμέσως μετά τη νίκη με την Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Λουίς Σκόλα πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του, αμέσως μετά τη νίκη με την Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο © 2021 ERIC GAY / AP IMAGES

Η Αργεντινή επικράτησε της οικοδέσποινας Ιαπωνίας 97-77 και προκρίθηκε στα νοκ - άουτ, με τον Λουίς Σκόλα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Σέρτζιο Ερνάντεζ, με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η Αργεντινή έκανε το καθήκον της και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, στα προημιτελικά της διοργάνωσης ως καλύτερη τρίτη καθώς επικράτησε της Ιαπωνίας 97-77 για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ομάδα του Σέρτζιο Φερνάντες ήταν καταιγιστική στο δεύτερο μέρος, χτίζοντας σταδιακά μια ασφαλή διαφορά, με την Ιαπωνία να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το 22' (46-42).

Ο Λουίς Σκόλα πέτυχε 23 πόντους έχοντας 4/13 δίποντα, 5/8 τρίποντα, ενώ "κατέβασε" και 10 ριμπάουντ. Εξαιρετικός ήταν και ο Φακούντο Καμπάσο, ο οποίος "άγγιξε" το triple double, έχοντας 17 πόντους, 11 ασίστ και 7 ριμπάουντ. Για τους Ιάπωνες ξεχώρισε ο Μπάμπα, ο οποίος είχε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η Αργεντινή θα είναι στους ανίσχυρους της κλήρωσης μαζί με Ιταλία, Γερμανία και τον ηττημένο του Ισπανία-Σλοβενία, ενώ στους ισχυρούς θα βρίσκονται Γαλλία, ΗΠΑ, Αυστραλία και ο νικητής του Ισπανία-Σλοβενία.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-16, 46-38, 65-53, 97-77

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σέρχιο Ερνάντεθ): Σκόλα 23 (5), Καμπάτσο 17 (5), Λαπροβίτολα 4, Μπρουσίνο 8 (2), Μπολμάρο 4, Ντέλια 14, Ντεκ 16 (1), Βιλντόσα 7, Βαουλέτ 4, Γκαλίτσι

ΙΑΠΩΝΙΑ (Χούλιο Λάμας): Τογκάσι 3 (1), Χιετζίμα 13 (1), Χατσιμούρα 13 (1), Γουατανάμπε 17, Καναμάρου, Μπάμπα 18 (2), Τανάκα 10, Σέιφερ, Χαριμότο 3 (1)

Οι οκτώ Ολυμπιακές ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών στο Τόκιο είναι οι εξής:

Γαλλία

ΗΠΑ

Αυστραλία

Ιταλία

Γερμανία

Σλοβενία

Ισπανία

Αργεντινή

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ