ΚΟΣΜΟΣ

Αποσύρθηκε ο Ντέιβιντ Άντερσεν σε ηλικία 41 ετών

Ο Ντέιβιντ Άντερσεν με την φανέλα της εθνικής Αυστραλίας
Ο Ντέιβιντ Άντερσεν με την φανέλα της εθνικής Αυστραλίας FIBA

Τέλος εποχής για το μπάσκετ της Αυστραλίας, με τον Ντέιβιντ Άντερσεν να ανακοινώνει την απόσυρσή του από τα παρκέ σε ηλικία 41 ετών.

Ο Ντέιβιντ Άντερσεν αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του έπειτα από 23 χρόνια καριέρας, σε ηλικία 41 ετών.

Ο Άντερσεν υπήρξε ένας από τους καλύτερους - και σίγουρα πιο ποιοτικούς - ψηλούς που έχει βγάλει η Αυστραλία. Με ύψος 2.11 μέτρα και ικανότητα να παίξει με πρόσωπο και πλάτη στο καλάθι, ήταν εξαιρετικά παραγωγικός, έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας του και στην Ευρώπη.

Ο Άντερσεν γεννήθηκε στις 23 Ιουνιου 1980, ενώ είχε και διαβατήριο Δανίας. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας αγωνίστηκε στους Γούλονγκ Χοκς (Αυστραλία), Κίντερ Μπολόνια (Ιταλία), Σιένα (Ιταλία), ΤΣΣΚΑ (Ρωσία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Χιούστον Ρόκετς (ΝΒΑ), Τορόντο Ράπτορς (ΝΒΑ), Νιου Ορλίνς Χόρνετς (ΝΒΑ), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Βιλερμπάν (Γαλλία), Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ (Αυστραλία), Ιλαγουάρα Χοκς (Αυστραλία) και Φράνκστον Μπουλς (2η κατηγορία Ωκεανίας).

Δείτε το αφιέρωμα του NBL (Λίγκα της Ωκεανίας) για τον Άντερσεν, όπου μιλάνε άνθρωποι που σημάδεψαν την καριέρα του και σημαδεύτηκαν από αυτόν.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ