ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Απόλυτη προτεραιότητα σε Καλάθη

Απόλυτη προτεραιότητα σε Καλάθη
EUROKINISSI

Η ανανέωση του συμβολαίου του Νικ Καλάθη αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Οι αυξημένες αποδοχές, η ηθική επιβράβευση και ο... αντίπαλος από το ΝΒΑ.

Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η σεζόν για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο . Οι "πράσινοι" έχουν άλλωστε πολλά ανοιχτά μέτωπα (εννέα συμβόλαια λήγουν), πράγμα που σημαίνει πως οι διεργασίες που πρέπει να γίνουν στη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι έντονες.

Η περίπτωση του Νικ Καλάθη δεν παύει πάντως να αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα για το "τριφύλλι". Τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Ο 29χρονος γκαρντ ολοκλήρωσε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, δικαιώνοντας μέχρι κεραίας την εμπιστοσύνη που του είχε δείξει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όταν προ τριετίας εκταμίευε το ποσό των 6.000.000 ευρώ (καθαρά) για να τον επαναφέρει στο ΟΑΚΑ.

Όπως είναι λογικό, η ανανέωση του δικού του συμβολαίου είναι αυτή που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα "πρέπει" για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Γι αυτό κιόλας, οι δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει επαφές (ανεπίσημου χαρακτήρα περισσότερο) πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν. Για να μπουν οι βάσεις και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Οι "πράσινοι" δεν εξετάζουν οποιοδήποτε εναλλακτικό σενάριο (δίχως τον Νικ Καλάθη στο ρόστερ), δείγμα που δείχνει την επιθυμία τους για παραμονή του ομογενούς γκαρντ στην Ελλάδα. Κάτι που άλλωστε του έχει επισημανθεί από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο προσωπικά, εδώ και καιρό. Το μόνο που μένει είναι όλα αυτά να περάσουν από τη θεωρία, στην πράξη.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΒΑ

Η διάθεση που υπάρχει από την πλευρά των πρωταθλητών κάνει λόγο για νέα τριετή συμφωνία με ελαφρώς αυξημένες αποδοχές. Δείγμα της αναγνώρισης που υπάρχει για την προσφορά του στον σύλλογο. Στα "συν" σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση είναι το γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση (αγωνιστικά ή οικονομικά) λογίζεται ως το Νο1 της ομάδας, όπως επίσης ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει αντίπαλο δέος για να βάλει εμπόδια αναφορικά με την παραμονή του.

Απόλυτη προτεραιότητα σε Καλάθη

Εικασίες αναφορικά με τα χρήματα που μπορεί να διεκδικήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν είναι εφικτό να γίνουν, πλην όμως είναι σαφές πως ο 29χρονος πόιντ γκαρντ δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία συζήτησης για το μίνιμουμ συμβόλαιο -δεν είναι άλλωστε στην ίδια... οικονομική αφετηρία με την πρώτη του απόπειρα στο ΝΒΑ.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ

Βάσει αυτών των δεδομένων λοιπόν, στον Παναθηναϊκό Superfoods θέλουν να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τη δική του υπόθεση, για να στραφούν εν συνεχεία στις υπόλοιπες περιπτώσεις. Είναι σαφές άλλωστε πως τόσο λόγω του ύψους του συμβολαίου του (πάνω από 2.000.000 ευρώ ετησίως) όσο και της επίδρασης που έχει στο παιχνίδι της ομάδας, τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη (και τρίτη) μοίρα.

Μόλις "τελειώσει" το θέμα του Νικ Καλάθη, θα δρομολογηθούν όλες οι υπόλοιπες εξελίξεις και τα μεταγραφικά πλάνα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ