ΜΠΑΣΚΕΤ

Από την Euroleague, στην Κύμη!

Από την Euroleague, στην Κύμη!

Μέσα σε μια πενταετία, η Κύμη έχει καταφέρει να γευτεί πέντε φορές τη χαρά της ανόδου. Πλέον η ομάδα της Εύβοιας κάνει τον προγραμματισμό της για την Α2 και ολοκλήρωσε ένα πραγματικά σπουδαίο deal (VIDEO)!

Πριν από τρία χρόνια η Κύμη συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα της Εύβοιας. Αφού ανέβηκε τη μια κατηγορία μετά την άλλη, η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Α2 όμως οι βλέψεις της δεν σταματούν εκεί.

Βλέπετε, οι νεοφώτιστοι ολοκλήρωσαν τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην κατηγορία, με την προσθήκη του Βάιντας Καρινιάουσκας! Ο 22χρονος γκαρντ έμεινε σήμερα (19/6) ελεύθερος από τη Ζάλγκιρις , είχε 14 συμμετοχές στη φετινή Euroleague, συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή του Γιόνας Καζλάουσκας ενόψει Eurobasket 2015 και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κύμη!

Ο Καρινιάουσκας είχε 3.6 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ στην Euroleague ενώ πριν από λίγες μέρες κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Λιθουανία με τη Ζάλγκιρις (σ.σ. είχε προηγηθεί και το κύπελλο). Το 2009 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με τη Λιθουανία στο Ευρωμπάσκετ Παίδων.

Η ανακοίνωση της Κύμης

"Στον επίλογο της ανακοίνωσης της μεταγραφής του Γιάννη Ψαθά σας είχαμε προϊδεάσει ότι θα ακολουθήσει νέο εντυπωσιακό «χτύπημα» από την διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης. Βέβαια, αυτό που συνέβη ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες! Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την μεταγραφή του διεθνούς Λιθουανού Βάιντας Καρινιάουσκας, ενός παίκτη επιπέδου Ευρωλίγκας! Ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές, καθώς είναι πρωτόγνωρο παίκτης που συμμετείχε την σεζόν που τελείωσε στην Ευρωλίγκα να παίρνει μεταγραφή σε πρωτάθλημα της Α2. Αλλά ο ΓΣ Κύμης έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να γράφει ιστορία!

Ο Καρινιάουσκας είναι 22 ετών, γεννημένος στις 16 Νοεμβρίου 1993, έχει ύψος 1,98 και αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας, κυρίως όμως σε αυτήν του πλέι μέικερ. Την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Ζαλγκίρις Κάουνας, με την φανέλα της οποίας έπαιξε σε 14 ματς της Ευρωλίγκας, έχοντας 16:14 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Αποτελούσε στην ουσία τον αναπληρωματικό πλέι μέικερ της λιθουανικής ομάδας και σίγουρα έμαθε πολλά για την συγκεκριμένη θέση από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος ήταν φέτος βοηθός προπονητή στην Ζαλγκίρις. Οι καλές εμφανίσεις του Καρινιάουσκας ώθησαν τον Γιόνας Καζλάουσκας, ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας του, να τον καλέσει στην προεπιλογή της Εθνικής Λιθουανίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2015!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται διεθνής ο Καρινιάουσκας, καθώς έχει παίξει σε όλες της μικρές εθνικές της Λιθουανίας. Μάλιστα, το 2009 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων, ενώ το 2013 ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας του στο Ευρωμπάσκετ Νέων, τελειώνοντας το τουρνουά με μ.ο 12,2 πόντους και 3,2 ασίστ. Σε συλλογικό επίπεδο η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η κατάκτηση φέτος του πρωταθλήματος και του κυπέλλου με την Ζαλγκίρις.

Πολλοί ίσως ευλόγως αναρωτηθούν πως και ένας παίκτης τέτοιων προδιαγραφών ήρθε σε μια ομάδα Α2 του ελληνικού πρωταθλήματος. Καθοριστική στιγμή για να πειστεί ο Καρινιάουσκας ήταν η συνάντηση του με την διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου, όταν και του έγινε λεπτομερής ανάλυση του πλάνου της ομάδας και των στόχων της για την σεζόν που έρχεται. Με αυτόν τον τρόπο του αντιλήφθηκε και ο ίδιος ότι μέσω μιας ανερχόμενης δύναμης του ελληνικού μπάσκετ θα μπορέσει και αυτός με την σειρά του να ανοίξει νέους δρόμους στην καριέρα του".

Τα highlights του Καρινιάουσκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ