ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Αντετοκούνμπο: "Μπορώ να κάνω 300 "ποδαράκια", ήθελα να παίζω ποδόσφαιρο και όχι μπάσκετ"

Αντετοκούνμπο: "Μπορώ να κάνω 300 "ποδαράκια", ήθελα να παίζω ποδόσφαιρο και όχι μπάσκετ"
Ⓒ 2021 JEFFREY PHELPS/ASSOCIATED PRESS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το παιχνίδι με τους Χιτ και την αμυντική συνοχή των Μπακς, ενώ αναφέρθηκε και στο ποδοσφαρικό show που χάρισε στο κοινό, τονίζοντας ότι ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής και όχι μπασκετμπολίστας.

Οι Μπακς παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ επικράτησαν των Χιτ (132-98), έκαναν το 2-0 στη σειρά των playoffs και βρίσκονται όλο και πιο κοντά πλέον στα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA.

Μάλιστα, μετά το φινάλε του αγώνα, ο Έλληνας σούπερσταρ μίλησε για την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του, ενώ δεν έκρυψε το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αναφερόμενος στο ποδοσφαιρικό show που χάρισε στους 9.000 οπαδούς των Μπακς.

Για το ποδοσφαιρικό show: "Μπορώ να κάνω 300 ποδαράκια. Έπαιζα ποδόσφαιρο παλιότερα, αυτό ήθελα να κάνω, όχι να παίξω μπάσκετ".

Όσο για το ματς: "Εμείς θέσαμε τον ρυθμό, σουτάραμε από εκεί που θέλαμε και μπήκαν. Ξέραμε ότι θα σουτάραμε καλύτερα από το πρώτο ματς. Παίξαμε εκπληκτική άμυνα, είχαμε καλή κυκλοφορία, αλλά δεν θέλαμε να βγάλουμε πόδι μας από το γκάζι της άμυνας. Η επίθεση θα είναι εκεί. Στο πρώτο ματς ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ, οι πόντοι στη δεύτερη ευκαιρία. Δεν βάλαμε πολλά τρίποντα.

Στον δεύτερο αγώνα πετύχαμε τα τρίποντα, σε συνδυασμό με τα επιθετικά ριμπάουντ και τους πόντους που πετύχαμε κοντά στο καλάθι. Είναι σίγουρα μία καλή ομάδα, με καλούς παίκτες, θα παίξουνε σκληρά σε όλο το ματς, εμείς πρέπει να μείνουμε ομάδα στην άμυνα. Αυτό μας έδωσε τη νίκη στο πρώτο ματς, αυτό μας έδωσε τη διαφορά στο δεύτερο. Στο Game 3 πρέπει να συνεχίζουμε να έχουμε αυτή τη σπιρτάδα στην άμυνά μας και θα είμαστε καλά", δήλωσε αρχικά ο Έλληνας σούπερσταρ.

Και συνέχισε για τη δύναμη με την οποία παίζουν οι Χιτ: "Πολλοί θα επιχειρήσουν να με χτυπήσουν. Ειδικά το Μαϊάμι που χρησιμοποιεί τη δύναμη. Μπαίνεις στη ρακέτα, θα σε χτυπήσουν, πας για επιθετικό ριμπάουντ, θα σε χτυπήσουν. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος, να μείνω επιθετικός, να δημιουργώ καλές φάσεις και να το ξεπεράσω. Οι συμπαίκτες μου με προσέχουν. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε εμάς στο τρίτο παιχνίδι".

Τέλος, για τις διαφορές της φετινής με την περσινή σεζόν στην φούσκα του Ορλάντο: "Στη φούσκα ήμασταν μακριά από τις οικογένειές μας. Από το γήπεδο πηγαίναμε στο ξενοδοχείο και ξανά το ίδιο. Δεν είχαμε τον χρόνο να.. εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας. Υπήρχε πίεση σε όλους, στους παίκτες, στις ομάδες. Ας το απολαύσουμε, γιατί κάποια στιγμή δεν θα μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό βγάζει την πίεση, να ξέρω ότι πάω στο σπίτι και έχω κάνει τα πάντα όσο καλύτερα μπορώ. Την πίεση και το άγχος την κερδίζεις.

Αν δεν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, δεν τα έχεις. Φέτος μπορούμε να είμαστε κοντά στους φίλους μας, να κοιμόμαστε στο σπίτι μας να παίζουμε στην έδρα μας με κόσμο Το σπορ έχει πίεση και εμείς πρέπει να μάθουμε πως να ζήσουμε με αυτό και να το διασκεδάσουμε".

ⓒ 2021 Jeffrey Phelps/Associated Press

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ