ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Αντετοκούνμπο: "Η τελευταία φάση δείχνει ότι εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση αγώνα Μπακς - Κλίπερς (28/2/2021)
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση αγώνα Μπακς - Κλίπερς (28/2/2021) 2021 AP PHOTO/MORRY GASH

Για τη σημασία των άσχημων αποτελεσμάτων εν όψει των playoffs, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο οι Μπακς πήραν τη νίκη απέναντι στους Κλίπερς μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Χαρούμενος για το αποτέλεσμα, για τον τρόπο με τον οποίο έπαιξε η ομάδα του στο τελευταίο τετράλεπτο σε άμυνα κι επίθεση, αλλά και για το γεγονός ότι αισθάνεται άνετα αυτή την περίοδο με τη γενικότερη εικόνα των Μπακς δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά από τη νίκη επί των Λος Άντζελες Κλίπερς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

"Χάναμε τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος, επιτεθήκαμε, όμως στο τέλος της ημέρας ήταν ένα τεστ για να αντιμετωπίσουμε τον Λέοναρντ και τον Τζορτζ. Παίξαμε με αλλαγές, ρίξαμε κορμιά, βγάλαμε τις άμυνες. Ήταν εξαιρετική η τελευταία μας επίθεση, είχε σχεδιαστεί κατάσταση ένας εναντίον ενός. Ο Τζρου ήταν ελεύθερος, γύρισε τη μπάλα, ήταν κι άλλοι ελεύθεροι, ήρθε σε εμένα η μπάλα. Επιτεθήκαμε σωστά, κυκλοφορήσαμε την μπάλα, αυτό δείχνει ότι εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο.

Έβαλα κρίσιμες βολές απέναντι στους Πέλικανς, τις έβαλα απόψε, εμπιστεύομαι την τεχνική μου και εμένα. Είχα ένα έρμπολ, αλλά δεν με ενοχλεί. Ξέρω ποιος είμαι και τι κάνω, πηγαίνω στη γραμμή για τη ρουτίνα μου. Κάθε σουτ που παίρνω, δουλεύω γι' αυτό. Εχω δουλέψει για το τρίποντο από τη γωνία, για άλλα σουτ που δεν παίρνω συχνά. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο δεν έχω δουλέψει. Ξέρω σε τι είμαι καλός.

Είμαστε περήφανοι για την άμυνά μας, προσωπικά το λατρεύω όταν αντιμετωπίζω τους κορυφαίους. Όταν προσπαθώ να τους σταματήσω, βελτιώνομαι σε αυτές τις στιγμές, έτσι το βλέπω εγώ. Νιώθω καλά, διασκεδάζω, αισθάνομαι άνετα σε όποιο σημείο και αν βρίσκομαι. Θα κάνω λάθη, θα χάσω σουτ, αλλά είμαι εντάξει με αυτό. Είμαι σε μια καλή κατάσταση. Πρέπει κάποιες στιγμές να διαβάζεις σωστά τις φάσεις. Ήξερα τι σουτ ήθελε να πάρει ο Λέοναρντ, ήμουν αρκετά κοντά του, ρίσκαρα γιατί θα μπορούσε να πασάρει στον Τζορτζ στο τρίποντο. Έκανα αυτό που μου είπε το ένστικτό μου. Αυτό ένιωσα πως έπρεπε να κάνω, αυτό έκανα.

Ήξερα ότι οι ήττες θα μας βοηθήσουν. Το να βρίσκεσαι κάτω, να μην αισθάνεται κανείς καλά, πάντα βοηθάει. Δεν μπορούμε να πάμε στα playoffs, να χάσουμε 2-3 ματς και να πανικοβληθούμε. Είναι σημαντικά αυτά τα μαθήματα που παίρνουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Μπορεί να έχεις επτά και δέκα σερί ήττες, ελπίζω να μη συμβεί, όμως πρέπει να μαθαίνεις και όταν είσαι καλά και όταν δεν είσαι. Δεν χρειάζεται πανικός".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ