ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Αντετοκούνμπο: "Δώσαμε ό,τι είχαμε, αν είχαμε τον Κρις πιθανότατα θα ήταν μία διαφορετική σειρά"

Αντετοκούνμπο: "Δώσαμε ό,τι είχαμε, αν είχαμε τον Κρις πιθανότατα θα ήταν μία διαφορετική σειρά"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έψαξε δικαιολογίες μετά από την ήττα των Μπακς από τους Σέλτικς στο Game 7 των ημιτελικών της Ανατολής, αναφέρθηκε στο πως θα ήταν η ομάδα με τον Κρις Μίντλετον και εστίασε στην επόμενη μέρα.

Οι Μπακς ολοκλήρωσαν τη φετινή τους πορεία στο ΝΒΑ καθώς ηττήθηκαν από τους Σέλτικς στο Game 7 των ημιτελικών της Ανατολής και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έψαξε για δικαιολογίες και έδωσε συγχαρητήρια στους αντιπάλους, ενώ τόνισε πως ευχαριστήθηκε μία σκληρή σειρά ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πως θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί η σειρά με τον Μίντλετον στο ρόστερ, ενώ αναφέρθηκε και στην πρώτη σειρά που χάνει ο ίδιος σε έβδομο παιχνίδι. Ο Γιάννης είδε όλη αυτή την εμπειρία σαν ένα μάθημα, λέγοντας πως τέτοιες σειρές θέλουν και λίγη τύχη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

Για την απουσία του Κρις Μίντλετον: "Αν είχαμε τον Κρις πιθανότατα θα ήταν μία διαφορετική σειρά, μία διαφορετική ιστορία. Αλλά από τα παιχνίδια με το Σικάγο ξέραμε πως μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Όλοι έδωσαν όλο τους το είναι. Αν τον είχαμε ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς αλλά δεν τον είχαμε".

Για τα τρίποντα και την περιφερειακή άμυνα: "Δεν βάλαμε πολλά, σουτάραμε αρκετά όμως. Από την άλλη δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για τα παιδιά. Είχαμε τις πιθανότητές μας και τα αφήσαμε όλα στο παρκέ. Είχαμε ένα πλάνο και έπρεπε να το ακολόυθήσουμε. Αν άρχιζαν να βάζουν τρίποντα τότε έπρεπε να προσαρμοστούμε, αλλά το πλάνο ήταν να αφήσουμε το τρίποντο. Μερικές φορές μπορεί να κάνεις τα πάντα από το πλάνο και να μην κερδίζεις. Δεν βάλαμε αρκετά τρίποντα όμως είναι γεγονός αλλά ήταν σκληρό για εμάς να βάλουμε τη μπάλα στο καλάθι και να εντάξουμε τους πάντες στο ματς".

Για την εμφάνισή του στο πρώτο δωδεκάλεπτο: "Τα πάντα ήταν πιο βαριά μετά. Απλά προσπαθούσα να παραμείνω σκληρός. Ήθελα να βρίσκω τους συμπαίκτες μου και να τα δώσω όλα στο παιχνίδι. Έχασα τα σουτ αλλά αυτό είναι το μπάσκετ, πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό".

Για την αγκαλιά με τον Τέιτουμ στο φινάλε του αγώνα: "Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι αλλά στο τέλος το αφήνω, έτσι με μεγάλωσαν οι γονείς μου. Είναι σκληρό φυσικά να χάνεις. Θεωρώ έπαιξαν καλά και του εύχομαι καλή συνέχεια και να οδηγήσει την ομάδα του σε ένα πρωτάθλημα. Έχουν καλές πιθανότητες. Έχω το σεβασμό του, έχει τον δικό μου.

Από τη στιγμή που ξέρεις ότι δεν τα παράτησες μπορείς να προχωρήσεις. Τους δίνεις τον σεβασμό σου και ελπίζεις την επόμενη σεζόν να επιστρέψετε και να τους νικήσεις. Τους σέβομαι, έπαιξαν σκληρά και ήταν απλά καλύτεροι".

Για την επόμενη μέρα: "Απλά να κάνω ένα διάλειμμα, μετά να μπω στο παρκέ να γίνω καλύτερος, επιστρέψω υγιής, να απολαμβάνω το μπάσκετ και να επιστρέψω για την 10η σεζόν μου στο ΝΒΑ".

Για την σκληρή σειρά: "Έτσι είμαι πλασμένος, μου αρέσουν τα σκληρά παιχνίδια, σε ποιον δεν αρέσουν; Γίνεσαι καλύτερος παίρνοντας εμπειρίες και εγώ θεωρώ πως έγινα καλύτερος. Θα μου λείψει για ένα διάστημα αλλά το ευχαριστήθηκα. Μακάρι να παίζαμε και τις επόμενες ημέρες αλλά δεν θα παίξουμε. Μακάρι να επιστρέψουμε υγιείς.

Παίζουμε ένα άθλημα, πάντα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Δεν βλέπω ότι έχασα την πρώτη μου σειρά στα 7 ματς, το βλέπω σαν μία εμπειρία. Βλέπεις τα βήματα που κάνεις. Χαίρομαι που ο Θεός με έχει φέρει ως εδώ. Δώσαμε ό,τι είχαμε θέλει φυσικά και λίγη τύχη. Αν είχαμε τον Κρις ίσως ήταν αλλιώς. Αντί να σκεφτόμαστε ότι χάσαμε κάτι μπορούμε να δούμε τα θετικά και την εμπειρία που πήραμε ώστε να βάλουμε τους εαυτούς μας στη διαδικασία για να κερδίσουμε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Αν αυτό θα είναι του χρόνου ή μια άλλη σεζόν δεν ξέρουμε".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ