ΙΤΑΛΙΑ

Ανοίγουν και πάλι τα γήπεδα μπάσκετ στην Ιταλία με 15% χωρητικότητα

Ο Κέβιν Πάντερ σε φάση από τον αγώνα με τη Ρέτζο Εμίλια
Ο Κέβιν Πάντερ σε φάση από τον αγώνα με τη Ρέτζο Εμίλια OLIMPIA MILANO BC / TWITTER

Το Σάββατο 22 Μαΐου ανοίγουν και πάλι τα γήπεδα μπάσκετ στην Ιταλία, με όριο το 15% της χωρητικότητας του σταδίου. Μάλιστα, οι φίλαθλοι των ομάδων θα πρέπει να έχουν μαζί τους είτε rapid test 48 ωρών, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε να έχουν νοσήσει από κορονοϊό τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο κορονοϊός έφερε τεράστιες αλλαγές σε όλους τους τομείς στην ανθρωπότητα, ένας εξ αυτών και ο αθλητισμός. Συγεκριμένα, από την αρχή της πανδημίας στα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο απαγορεύονται οι φίλαθλοι στα γήπεδα, με την Ιταλία πλέον να επιτρέπει παρουσία κόσμου στα γήπεδα για το πρωτάθλημα μπάσκετ, μετά και τον μικρότερο αριθμό θανάτων που κατέγραψαν έπειτα από διάστημα επτά μηνών.

Μάλιστα, η αρχή αναμένεται να γίνει από το Σάββατο 22 Μαΐου, όπου για το πρωτάθλημα της Serie A, οι φίλαθλοι των ομάδων θα έχουν την δυνατότητα είτε μ' ένα rapid test 48 ωρών, είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε να έχουν νοσήσει από κορονοϊό τους τελευταίους έξι μήνες, να παρακολουθήσουν την ομάδα τους από κοντά, καθώς το όριο χωρητικότητας στα γήπεδα θα είναι το 15%.

Όπως αναφέρουν μάλιστα στη γειτονική χώρα, από τα μέσα Ιουνίου αναμένεται αύξηση του ποσοστού και από 15% θα ανέβει σε 25%.

Olimpia Milano BC / Twitter

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ