ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Αναντολού Εφές: Ο Αταμάν ξεχνά την ιδέα του NBA και τον νοιάζει μόνο ο Λάρκιν

Αναντολού Εφές: Ο Αταμάν ξεχνά την ιδέα του NBA και τον νοιάζει μόνο ο Λάρκιν

Δεν θεωρεί ρεαλιστική την προοπτική του NBA ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος περιμένει την επιστροφή του Σέιν Λάρκιν στη δράση προκειμένου η Εφές να τρομάζει ξανά τους αντιπάλους της.

Ο Εργκίν Αταμάν είναι ένας ακομπλεξάριστος τύπος και δεν έχει πρόβλημα να ομολογεί τα μυστικά του επιτυχημένου έργου του στην Αναντολού Εφές.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ισπανικό δίκτυο ο Τούρκος προπονητής εξήγησε ότι "πρέπει να έχεις ισχυρό 'εγώ' στο παρκέ διότι δουλεύεις με παίκτες - αστέρια που διαθέτουν επίσης ισχυρά 'εγώ'. Αυτό το 'εγώ' υπάρχει για να ελέγχει τα 'εγώ' των παικτών. Όταν οι παίκτες νιώθουν ότι πνευματικά έχεις ισχυρό χαρακτήρα, πιστεύουν σε σένα περισσότερο. Είναι το πιο σημαντικό. Δεν είναι όλα μπάσκετ, δεν είναι όλα στο παρκέ. Είναι στο μυαλό και γι' αυτό πρέπει να το δείχνουμε".

Θα μπορούσε τις ιδέες του αυτές ο Αταμάν να τις εφαρμόσει σε μια ομάδα του NBA. Το έχει σκεφτεί και δεν το έκρυψε, πιστεύοντας στον εαυτό του και ότι μπορεί ν' ανταποκριθεί. Αλλά "μιλώντας με κάποιους ανθρώπους το καλοκαίρι, είδα πως σκέφτονται διαφορετικά. Μου είπαν ότι πρέπει να πάω, να περάσω μερικά χρόνια ως βοηθός και μετά να δούμε. Δεν είναι ρεαλιστικό για έναν προπονητή που έχει κερδίσει δύο ευρωπαϊκά να γίνει βοηθός και να περιμένει. Αν ήμουν 40, θα μπορούσα. Όχι στα 56. Δεν είναι ρεαλιστικό, αν και πάντα είμαι ανοικτός".

Περισσότερο τον Αταμάν τον ενδιαφέρει η Εφές και το πότε θα παραταχθεί πλήρης στην EuroLeague. Μετά από το κακό ξεκίνημα έθεσε ως στόχο την πρόκριση στα playoffs, διότι "μας λείπει ο Λάρκιν". Όταν θα γυρίσει "και θα είμαστε όλοι παρόντες, θα όλοι οι υπόλοιποι θα είναι τρομαγμένοι. Η επιτυχία μας, άλλωστε, προήλθε από τη συνύπαρξη των Σέιν και Βασίλιε".

TAGS ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ