ΗΡΑΚΛΗΣ

Ανακοίνωση Ηρακλή για την διαιτησία του αγώνα με τον Ολυμπιακό: "Καταφανέστατο φάουλ στον Παπαδάκη, οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια"

Ανακοίνωση Ηρακλή για την διαιτησία του αγώνα με τον Ολυμπιακό: "Καταφανέστατο φάουλ στον Παπαδάκη, οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια"
PRINTSCREEN

Ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση για την διαιτησία του αγώνα με τον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας ότι έγινε φάουλ στον Κώστα Παπαδάκη στην φάση στην οποία ο νεαρός γκαρντ ευστόχησε σε τρίποντο που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση

Ο αγώνας του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό (νίκη των "ερυθρόλευκων" με 90-96) είχε και τρίτο ημίχρονο. Κι αυτό γιατί ο "Γηραιός" θεωρεί ότι αδικήθηκε, άποψη που εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης.

Ο Ηρακλής διαμαρτύρεται για διαιτητικά λάθη, υποστηρίζοντας ότι στην τελευταία φάση της κανονικής περιόδου του αγώνα, όπου ο Κώστας Παπαδάκης έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με τρίποντο, υπήρξε φάουλ του Σάσα Βεζένκοβ στον νεαρό γκαρντ.

Η ανακοίνωση μάλιστα αναφέρει σε ένα σημείο της ότι "περιμέναμε πως, με την αλλαγή διοίκησης στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τα πράγματα θα άλλαζαν προς το καλύτερο, στο πολύ σημαντικό κομμάτι της διαιτησίας, όμως τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι ενθαρρυντικά".

Δείτε την φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο Ηρακλής:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει την έντονη δυσφορία της, αλλά και τη διαμαρτυρία της για τα διαιτητικά λάθη, που έγιναν στον χθεσινό (24/10) αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το αποκορύφωμα της αδικίας, που υπέστη η ομάδα μας, ήταν η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, όταν έγινε καταφανέστατο φάουλ πάνω στον Κώστα Παπαδάκη, στο σουτ τριών πόντων, που επιχείρησε στην εκπνοή κι έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση. Η παράβαση είναι εμφανής, υπάρχει επαφή του αθλητή του Ολυμπιακού, Σάσα Βεζένκοφ με τον Παπαδάκη, όμως οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια στη φάση αυτή και ο αγώνας οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Το παιχνίδι μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση και όλοι όσοι το παρακολούθησαν, διαπίστωσαν μέσα από τις επαναληπτικές προβολές (replay) της συγκεκριμένης φάσης, ότι έχει γίνει καθαρό φάουλ πάνω στον παίκτη του ΗΡΑΚΛΗ.

Δεν είναι η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, που η ομάδα μας έχει σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, αλλά φαίνεται ότι η σιωπή μας εκλαμβάνεται από κάποιους σαν αδυναμία. Περιμέναμε πως, με την αλλαγή διοίκησης στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τα πράγματα θα άλλαζαν προς το καλύτερο, στο πολύ σημαντικό κομμάτι της διαιτησίας, όμως τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι ενθαρρυντικά.

Στέλνουμε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλέβει τον ιδρώτα των παικτών μας μέσα στο παρκέ και να τους στερεί την ευκαιρία είτε να διεκδικήσουν, είτε να κερδίσουν τα παιχνίδια, παίζοντας με ίσους όρους. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε… "

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ