ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αμπόσι: "Όταν θες να νικήσεις ο πόνος απλά ξεχνιέται, εξαφανίζεται"

Αμπόσι: "Όταν θες να νικήσεις ο πόνος απλά ξεχνιέται, εξαφανίζεται"
PHOTO CREDITS: FIBA

Ο Βενιαμίν Αμπόσι είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής Παίδων και μιλώντας στη σελίδα της ΕΟΚ αναφέρθηκε στην πρόκριση στα ημιτελικά του EuroBasket U16 αλλά και στον τραυματισμό που αντιμετώπιζε που δεν τον κράτησε εκτός.

Η εκπληκτική Εθνική Παίδων επικράτησε του Ισραήλ και έκλεισε τη θέση της στα ημιτελικά του EuroBasket U16 εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία (19/8, 19:45). Ο Βενιαμίν Αμπόσι είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Βαγγέλη Ζιάγκου, ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν σε αυτή την προσπάθεια της Ελλάδας.

Παρά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο ματς κόντρα στη Λετονία, ο Αμπόσι δεν πτοήθηκε και αγωνίστηκε κανονικά στον κρίσιμο ημιτελικό κόντρα στους Ισραηλινούς. Σε δηλώσεις του στη σελίδα της ΕΟΚ τόνισε πως η δίψα για νίκη υπερισχύει του πόνου.

"Εντάξει, έκανα θεραπείες, υπήρχε λίγος πόνος, αλλά τα καταφέραμε και αυτό είναι το μοναδικό που έχει σημασία. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην παίξω, αφού μπορούσα. Με βοήθησαν από το ιατρικό επιτελείο, δούλεψαν μαζί μου και όταν μπήκα στο γήπεδο δεν ένιωθα τίποτα. Μετά την προθέρμανση ειδικά, ένιωθα απόλυτα καλά. Όταν θες να νικήσεις, όταν υπάρχει αυτή η δίψα, νομίζω πως ο πόνος απλά ξεχνιέται, εξαφανίζεται.

Δώσαμε και την ψυχή μας, γιατί είχαμε στόχο από την αρχή να πάμε ψηλά. Αξίζει πολλά αυτή η ομάδα. Μπήκαμε σε διαφορετικό mindset αν μπορώ να το πω έτσι μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο. Και τα καταφέραμε.

Τα πάντα ξεκινάνε 100% από την άμυνα. Μας το έχει πει και ο κόουτς, πως αυτή είναι η βάση μας. Και αυτό κάνουμε σε κάθε αγώνα. Έτσι κι αλλιώς θέλαμε να δώσουμε και το κάτι παραπάνω για τον Λευτέρη (Λιοτόπουλο) που δεν μπορούσε να αγωνιστεί ούτε χθες. Παίξαμε και γι’ αυτόν, όπως παίζουμε όλοι για την ομάδα. Για να φτάσουμε ψηλά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ