NBA

Αμπντούλ-Τζαμπάρ: "Είμαι ενθουσιασμένος στην προοπτική να σπάσει το ρεκόρ πόντων μου ο ΛεΜπρόν Τζέιμς"

Ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ σε εκδήλωση του ΝΒΑ
Ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ σε εκδήλωση του ΝΒΑ Ⓒ 2019 CHRIS PIZZELLO/ ASSOCIATED PRESS

Ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται που είναι πιθανό κάποια στιγμή ο ΛεΜπρόν Τζέιμς να τον ξεπεράσει στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών του ΝΒΑ και υποστήριξε ότι τον ενθουσιάζει αυτή η προοπτική.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (35.367 πόντοι) απέχει 3.020 πόντους από τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (38.387 πόντοι) στην λίστα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει ο Καρλ Μαλόουν (36.928 πόντοι). Μοιάζει πολύ πιθανό να περάσει το τοτέμ των Λείκερς και των Μπακς σε βάθος χρόνου. Και αυτό δεν πειράζει καθόλου τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών.

Ο Αμπντούλ-Τζαμπάρ παραχώρησε συνέντευξη και κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε στον ΛεΜπρόν και το γεγονός ότι ενδεχομένως να τον ξεπεράσει κάποια στιγμή στην λίστα των σκόρερ, με τον Hall of Famer σέντερ να δηλώνει χαρούμενος που ίσως συμβεί αυτό.

"Είμαι ενθουσιασμένος στην προοπτική να συμβεί αυτό και να το δω να γίνεται" δήλωσε αρχικά ο Αμπντούλ-Τζαμπάρ, για να προσθέσει στην συνέχεια: "Δεν βλέπω τα ρεκόρ ως προσωπικά επιτεύγματα, αλλά περισσότερο ως ανθρώπινα επιτεύγματα. Αν ένας άνθρωπος καταφέρει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουμε ελπίδες να τα καταφέρουμε. Είναι μία πηγή ελπίδας και έμπνευσης".

Κλείνοντα το ζήτημα, ο παλαίμαχος σέντερ τόνισε: "Ο Ρότζερ Μπάνιστερ έσπασε το ρεκόρ των 4 λεπτών στο μίλι το 1954. Από τότε, τον χρόνο αυτό τον έχουν σπάσει 1.400 αθλητές και το νέο ρεκόρ είναι 17 δευτερόλεπτα πιο κάτω. Όλοι νικάμε όταν σπάει ένα ρεκόρ και αν ο ΛεΜπρόν σπάσει το δικό μου, θα είμαι εκεί και θα τον επευφημώ".

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ