ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αγραβάνης: "Ο Ολυμπιακός παίζει μπάσκετ "μουσικές καρέκλες""

Ο Δημήτρης Αγραβάνης καρφώνει στη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - Περιστέρι
Ο Δημήτρης Αγραβάνης καρφώνει στη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - Περιστέρι EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Περιστερίου στους τελικούς της Basket League υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και στάθηκε στα όσα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να έχει τύχη στους τελικούς.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο Game 5 κόντρα στο Περιστέρι και βοήθησε τους πράσινους να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση στους τελικούς της Basket League.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και αναφέρθηκε στο Περιστέρι, στον Βασίλη Σπανούλη που τόνισε πως θα φτάσει στην κορυφή και ως προπονητής, στον Ολυμπιακό και τα όσα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός στους τελικούς για να έχει τύχη για κάτι καλό.

Για την πρόκριση:

"Καταρχάς να ξεκινήσω πως από το πρώτο παιχνίδι που κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά, εγώ είπα στους συμπαίκτες μου ότι η σειρά δεν θα είναι εύκολη. Ήξερα γιατί ήμουν και στο Περιστέρι το πως προπονεί ο κόουτς Σπανούλης και όλοι ξέρουμε το mentality του. Μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ, αξίζουν συγχαρητήρια στο Περιστέρι. Έδωσαν ότι είχαν, πραγματικά και είμαι σίγουρος πως ο Σπανούλης θα κατακτήσει την κορυφή και ως προπονητής. Ήμουν εκεί και ξέρω πως δουλεύει. Συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό του Περιστερίου".

Για το αν αγχώθηκαν που πήγαν σε πέμπτο παιχνίδι:

"Όχι. Να σας πω την αλήθεια τι έγινε στο Περιστέρι, η άμυνα μας ήταν εκεί και στα δύο παιχνίδια. Όχι όπως στο ΟΑΚΑ. Στο Περιστέρι σε δύο ματς στην επίθεση δεν παίξαμε τίποτα. Υπήρχε μια πάσα και ένα στατικό σουτ. Δεν υπήρχε γρήγορη απόφαση από εμάς τους παίκτες. Ήταν δικό μας το λάθος και κακώς η ατμόσφαιρα του Περιστερίου μας επηρέασε".

Για το αν έχει να κάνει και με την υπόθεση πόιντ γκαρντ:

"Ο Πάρις είναι συγκινητικός, τα δίνει όλα. Ο Πόνιτκα παίζει εκεί, ο Γκριγκόνις επίσης βοηθάει. Έχουμε ζήτημα παντού. Η λέξη κλειδί είναι αυταπάρνηση. Τον Ολυμπιακό δεν μπορείς να τον κερδίσει αν πας με την πεπατημένη. Δεν υπάρχει περίπτωση. Πρέπει να βάλεις τρελά σουτ, να βγεις για κυνήγι σε όλο το γήπεδο. Να κάνεις πράγματα που θα τον κάνουν να νιώσει άβολα.

Ο Ολυμπιακός παίζει ένα μοντέλο μπάσκετ, θα το πω χαριτολογώντας "μουσικές καρέκλες", κινούνται όλοι γύρω-γύρω και περιμένουν να δουν ποιος θα κοιμηθεί στην άμυνα και να χτυπήσουν. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να τρέξουμε αρκετά στην άμυνα. Και στην επίθεση αν δεν είμαστε αποφασιστικοί εκτός έδρας θα έχουμε θέμα".

Για το αν είχαν άγχος κόντρα στο Περιστέρι:

"Χάσαμε τέσσερα τετ α τετ, χάσαμε και τέσσερα ριμπάουντ που οδήγησαν σε καλάθι. Δηλαδή είναι οκτώ που δεν βάλαμε και οκτώ που φάγαμε. Δεν νομίζω πως ήταν άγχος. Και στο προηγούμενο ματς ήμασταν 49-49 στο ημίχρονο. Συγκεντρωθήκαμε παραπάνω, συνεχίσαμε την ίδια άμυνα και στο δεύτερο μέρος και στο τρίτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε εννιά σήμερα και στο άλλο παιχνίδι δέκα".

Για το πως ετοιμάζεται ο ίδιος πνευματικά για αυτά τα ματς:

"Εγώ έχω παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια. Μου αρέσουν τα ντέρμπι. Νιώθω υπέροχα. Μου φτιάχνουν τη διάθεση. Σήμερα ο κόσμος ήταν παραπάνω απ' άλλες φορές και αυτό μας βοηθάει, μακάρι να τον έχουμε κοντά μας στα ντέρμπι. Εγώ έτσι φτιάχνομαι. Μου αρέσει είτε η εχθρική έδρα, είτε η έδρα υπέρ μας. Μου δίνει ενέργεια, είμαι περήφανος που είμαι εδώ, τα δίνω όλα και θέλω να κερδίσω".

Για το αν είναι κακή η σεζόν:

"Σίγουρα είναι κακή. Όταν βγαίνεις τόσο πίσω στη Euroleague, όταν έχουμε κάνει δεν ξέρω και εγώ πόσες ήττες στο πρωτάθλημα, όταν δεν έχουμε κάνει διπλό στο Περιστέρι, είναι κακή χρονιά ξεκάθαρα. Δεν μπορείς να μείνεις εκεί. Έχεις μια ευκαιρία. Ακόμα όλα είναι στο χέρι σου. Συμφωνώ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει τη Euroleague. Είναι πραγματικά πολύ καλή ομάδα, είναι στο χέρι μας όμως, εμείς πρέπει να τα δώσουμε όλα. Δεν μπορούμε ούτε να καταθέσουμε τα όπλα, ούτε να κλαίμε τη μοίρα μας επειδή δεν πήγαμε καλά όλη τη χρονιά. Είναι ακόμα στο 0-0 η σειρά".

Για τον στόχο του Παναθηναϊκού:

"Στόχος είναι το κάθε ματς ξεχωριστά. Πρώτο μας στο ΣΕΦ. Να συγκεντρωθούμε, να δούμε βίντεο, να είμαστε αποφαστικοί και να τα δώσουμε όλα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος".

Για την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι πράσινοι κόντρα στο Περιστέρι:

"Στο ΟΑΚΑ το δείξαμε σε όλα τα παιχνίδια με το Περιστέρι. Δεν αρκεί αυτό, έχουμε και μειονέκτημα έδρας. Πρέπει να κυνηγήσεις κάποιο μπρέικ. Πρέπει να πάμε να παίξουμε έτσι στην εχθρική έδρα του ΣΕΦ".

Για τα προβλήματα στα οποία είχε αναφερθεί ο Σερέλης εκτός γηπέδων:

"Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται ο κόουτς. Μπορεί και στα πιο παλιά γεγονότα. Εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε. Συζητάμε για το πως θα παίξουμε όλοι καλύτερα. Δουλεύουμε όλοι μαζί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε κάποιον πίσω. Να είμαστε δυνατοί ψυχολογικά και να πάμε στα ντέρμπι".

Για την άνοδο του Περιστερίου:

"Είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Φρανσίσκο έκανε πολύ καλή σειρά. Ο Ντένμον που ήταν και εδώ. Ο Μπίλαν είναι έμπειρα παιχνίδια. Ο Φρανσίσκο είναι ανερχόμενος, θα τον δείτε τα επόμενα χρόνια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ