BASKETBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Ο Κολόμ ήταν υπεύθυνος για τους 48 από τους 80 πόντους της "Ένωσης" κόντρα στον Ηρακλή

Ο Κίνο Κολόμ με την φανέλα της ΑΕΚ
Ο Κίνο Κολόμ με την φανέλα της ΑΕΚ INTIME

Η ανάλυση της ραψωδίας του Κίνο Κολόμ στην νίκη της ΑΕΚ επί του Ηρακλή, όπου είχε 34 πόντους και 6 ασίστ. Ο τρόπος που εκτέλεσε και δημιούργησε, αλλά και οι 48 από τους 80 πόντους της “Ένωσης” που είχαν την υπογραφή του.

Ο 34χρονος Κίνο Κολόμ δείχνει να διανύει δεύτερη νεότητα στην ΑΕΚ φέτος. Τελευταία απόδειξη για αυτό ήρθε στον αγώνα με τον Ηρακλή για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, όπου οδήγησε την “Ένωση” στην νίκη με 80-74, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Ο Ισπανός ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 34 πόντους με 5/5 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 35 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα συμμετοχής, παίρνοντας ξανά από το χέρι τους “κιτρινόμαυρους”. Πώς όμως έκανε την διαφορά;

Το τρομερό Shot Chart και ο τρόπος που επιτέθηκε

Σύμφωνα με το InStat Scout, την φετινή σεζόν ο Κολόμ “τρέχει” σχεδόν το 50% των Pick n’ Roll της ΑΕΚ που καταλήγουν με σουτ του χειριστή της μπάλας (49.4% για την ακρίβεια). Κόντρα στον Ηρακλή το έργο αυτό… ξαναπαίχτηκε, με τον Ισπανό να είναι επιθετικός όλο το βράδυ, ωστόσο την ίδια στιγμή αποτελούσε απειλή και στα καταστάσεις Catch and Shoot, όπου κινείτο δηλαδή μακριά από την μπάλα και σούταρε από στάση έπειτα από πάσα που έπαιρνε.

Σύμφωνα λοιπόν με το InStat Scout, ο Κολόμ σκόραρε με τους εξής τρόπους κόντρα στον Ηρακλή:
Pick n’ Roll: 12 πόντοι σε 9 κατοχές (1.33 ανά κατοχή)
Catch and Shoot: 12 πόντοι σε 5 κατοχές (2.4 ανά κατοχή)
Isolation (Ένας εναντίον ενός): 2 πόντοι σε μία κατοχή (2 πόντοι ανά κατοχή)
Catch and Drive (Υποδοχή της πάσας και προσπάθεια μετά από ντρίμπλα): 2 πόντοι σε μία κατοχή (2 πόντοι ανά κατοχή)
Transition (αιφνιδιασμός): 3 πόντοι σε μία κατοχή (3 πόντοι ανά κατοχή)

Από τα συνολικά 11 σουτ που ευστόχησε, τα 6 ήρθαν με προσωπικές ενέργειες και τα άλλα 5 από ασίστ συμπαικτών του (3 ο Κουζέλογλου και από μία οι Πετρόπουλος και Ράουτινς). Ιδού και το Shot Chart του:

Το Shot Chart του Κίνο Κολόμ κόντρα στον Ηρακλή
Το Shot Chart του Κίνο Κολόμ κόντρα στον Ηρακλή INSTAT SCOUT

Πρόσφερε άλλους 14 πόντους από ασίστ

Ο Κολόμ δεν ήρθε στην χώρα μας βέβαια ως εκτελεστής, αλλά ως δημιουργός, που εκτελεί όταν χρειάζεται. Η ικανότητά του στην δημιουργία φάνηκε έτσι σε ακόμα ένα παιχνίδι, αφού μοίρασε έξι ασίστ, από τις οποίες προέκυψαν άλλοι 14 πόντοι. Κοινώς, ο Ισπανός ήταν υπεύθυνος για τους 48 από τους 80 πόντους της ΑΕΚ!

Για την ιστορία, τις ασίστ του Κολόμ αξιοποίησαν οι εξής παίκτες:
Δημήτρης Μαυροειδής: 2 ασίστ - 4 πόντοι
Γιάννης Κουζέλογλοου: 2 ασίστ - 4 πόντοι
Άντι Ραουτινς: 1 ασίστ- 3 πόντοι
Δημήτρης Φλιώνης: 1 ασίστ - 3 πόντοι

Τράβηξε κουπί όλη την σεζόν, έρχεται βοήθεια

Ο Κίνο Κολόμ έχει κουβαλήσει την ΑΕΚ σε μεγάλο διάστημα της σεζόν. Οι απανωτοί τραυματισμοί βασικών παικτών τον υποχρέωσαν να είναι λίγο πιο επιθετικός από ότι συνήθως. Πλέον όμως ξέρει ότι σταδιακά θα φύγει ένα βάρος από πάνω του.

Η επιστροφή του Μπράιαν Ανγκόλα και η επάνοδος του Κιθ Λάνγκφορντ αναμένεται να μειώσουν το επιθετικό βάρος από τον Ισπανό. Οι δύο Αμερικανοί αναμένεται να έχουν ενεργό ρόλο στην επίθεση και αν αυτό συνδυαστεί με τις - σταθερά αυξημένες - αρμοδιότητες του Δημήτρη Φλιώνη, τότε γίνεται σαφές ότι ο Κολόμ δεν θα χρειάζεται να τα κάνει όλα.

Για την ιστορία, την φετινή σεζόν ο Κολόμ έχει 12.8 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 6.2 ασίστ μέσο όρο σε 31 λεπτά συμμετοχής.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ