ΑΕΚ

ΑΕΚ - Ακίλ Μίτσελ: Ο σοκαριστικός τραυματισμός στο μάτι από χτύπημα αντιπάλου πριν από 5 χρόνια

ΑΕΚ - Ακίλ Μίτσελ: Ο σοκαριστικός τραυματισμός στο μάτι από χτύπημα αντιπάλου πριν από 5 χρόνια
PRINTSCREEN

Ο νέος παίκτης της ΑΕΚ, Ακίλ Μίτσελ, είχε "παγώσει" τον μπασκετικό κόσμο πριν από 5 χρόνια όταν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Ωκεανίας, αφού σε έναν αγώνα τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι έπειτα από χτύπημα αντιπάλου, σε μία από τις πιο σοκαριστιμές εικόνες που έχει καταγράψει ο τηλεοπτικός φακός σε αγώνα μπάσκετ.

Ο Ακίλ Μίτσελ είναι πλέον παίκτης της ΑΕΚ, με την "Ένωση" να προσθέτει στο ρόστερ της έναν αθλητικό ψηλό που ταιριάζει στην φιλοσοφία του Ηλία Καντζούρη. Παράλληλα πρόσθεσε στο ρόστερ της και έναν άνθρωπο που πριν από πέντε χρόνια βρέθηκε πολύ κοντά στο να χάσει την όραση στο αριστερό του μάτι, σε μία από τις πιο σοκαριστικές στιγμές που έχουν καταγραφεί ποτέ σε κάμερα.

Ήταν η σεζόν 2016/17, με τον Μίτσελ να αγωνίζεται τότε στους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς στο πρωτάθλημα του NBL (Ωκεανίας). Στις 26 Ιανουαρίου 2017, σε έναν αγώνα με τους Κερνς Τάιπανς, ο Μίτσελ πάλεψε για ένα επιθετικό ριμπάουντ, συνεχίζοντας να προσπαθεί να σκοράρει και μετά το σφύριγμα. Σε ένα απίστευτο σκηνικό ατυχίας όμως, ένας αντίπαλός του προσπάθησε να τον κόψει, με αποτέλεσμα να τον βρει στο αριστερό μάτι. Τότε είναι που όλοι σοκαρίστηκαν όταν κατάλαβαν τι συνέβη: Το μάτι βγήκε από την θέση του, με το αδιανόητο σκηνικό να καταγράφεται και από τον τηλεοπτικό φακό.

Όπως είναι λογικό, στο γήπεδο επικράτησε πανικός, με παίκτες και προπονητές να σοκάρονται και να απομακρύνονται και το ιατρικό επιτελείο των Μπρέικερς να σπεύδει στον Μίτσελ. Για καλή τύχη του νέου παίκτη της ΑΕΚ, ο γιατρός της ομάδας αντιμετώπισε ψύχραιμα την κατάσταση και μπόρεσε να επαναφέρει το μάτι στην θέση του, με την όραση του δυναμικού σέντερ να μην επηρεάζεται.

"Πήγα για το φόλοου. Αρχικά αισθάνθηκα ότι απλώς δέχθηκα χτύπημα στο πρόσωπο, αλλά όταν έπεσα στο έδαφος αισθάνθηκα το μάτι μου έξω από την θέση του και πανικοβλήθηκα. Όλοι όμως έσπευσαν πάνω μου και έκαναν εξαιρετική δουλειά" δήλωσε ο ίδιος μία ημέρα αργότερα σε συνέντευξη τύπου, για να προσθέσει ότι "δεν ήταν ο μεγαλύτερος πόνος που αισθάνθηκα ποτέ, αλλά σίγουρα το πιο περίεργο που έχω αισθανθεί. Αυτή την στιγμή απλώς αισθάνομαι σαν να έχω δεχθεί γροθιά στο πρόσωπο, αλλά δεν έχω πρόβλημα στην όρασή μου".

Δείτε το VIDEO με τον τραυματισμό του Μίτσελ. ΠΡΟΣΟΧΗ, σκληρή εικόνα:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ