Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α1 Γυναικών: Ο Σπόρτιγκ αποχώρησε από το πρωτάθλημα

Φάση από αγώνα του Σπόρτιγκ
Φάση από αγώνα του Σπόρτιγκ PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως την απόφαση του Σπόρτιγκ να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Ακόμη δύο ομάδες αποσύρθηκαν από τις εθνικές κατηγορίες.

Με εννέα ομάδες θα διεξαχθεί, εν τέλει, το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών για το 2021/22. Περίπου ένα μήνα πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο Σπόρτιγκ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα, γεγονός που συνεπάγεται τον αυτόματο υποβιβασμό δύο κατηγοριών, αλλά και το -1 για το 2022/23 στην Α' ΕΣΚΑ.

Εξάλλου, η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως ακόμη δύο σωματεία, η Νίκη Βόλου (στην Α2 Γυναικών) και ο ΑΚ Χαλκίδας (στη Β' Εθνική) αποφάσισαν την απόσυρσή τους, με τις ίδιες ακριβώς συνέπειες.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Το σωματείο ΑΟ Σπόρτιγκ με έγγραφο του αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της Α1’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ειδικής Προκήρυξης της κατηγορίας υποβιβάζεται δύο Κατηγορίες και υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος Α1’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και λόγω του ότι η αποχώρηση του σωματείου ΑΟ Σπόρτιγκ έγινε πριν την έναρξη του, δεν λαμβάνεται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου. Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται έχοντας ρεπό το Σωματείο που είχε προγραμματιστεί να αγωνίζεται με το Σπόρτιγκ.

- Το σωματείο ΓΣ Νίκη Βόλου με έγγραφό του αποχώρησε από το Πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Α2’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ειδικής Προκήρυξης της κατηγορίας υποβιβάζεται δύο Κατηγορίες και υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος Α2’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και λόγω του ότι η αποχώρηση του σωματείου ΓΣ Νίκη Βόλου έγινε πριν την έναρξη του, δεν λαμβάνεται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου. Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται έχοντας ρεπό το Σωματείο που είχε προγραμματιστεί να αγωνίζεται με την Νίκη Βόλου.

- Tο σωματείο ΑΚ Χαλκίδας με έγγραφό του αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ειδικής Προκήρυξης της κατηγορίας υποβιβάζεται δύο Κατηγορίες και υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και λόγω του ότι η αποχώρηση του σωματείου ΑΚ Χαλκίδας έγινε πριν την έναρξη του, δεν λαμβάνεται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου. Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται έχοντας ρεπό το Σωματείο που είχε προγραμματιστεί να αγωνίζεται με την ΑΚ Χαλκίδας".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ