FORMULA 1

Υπαινιγμός Ράσελ για τον Μπότας και τη θέση στη Mercedes το 2022

Υπαινιγμός Ράσελ για τον Μπότας και τη θέση στη Mercedes το 2022
MERCEDES AMG F1 / WILLIAMS F1 MEDIA

O Μπότας έριξε τις αιχμές του προς τον Ράσελ για το μεταξύ τους ατύχημα στο GP της Εμίλια Ρομάνια, που οδήγησε στη διακοπή μιας ώρας του αγώνα.

Ο Βάλτερι Μπότας κατηγόρησε ευθέως τον Τζορτζ Ράσελ για το σφοδρό τους ατύχημα στην Ταμπουρέλο στον 34ο γύρο του GP της Εμίλια Ρομάνια, ενώ ο Βρετανός υπαινίχθηκε ότι πίσω από αυτό κρύβονται οι φήμες ότι θα αντικαταστήσει τον Φινλανδό στη Mercedes το 2022.

Ο Ράσελ επιχειρούσε να προσπεράσει τον Φινλανδό στην ευθεία, και ο οδηγός της Mercedes έκλινε προς τα δεξιά για να υπερασπιστεί τη θέση του. Τότε ο Ράσελ άγγιξε με την δεξιά πλευρά το βρεγμένο γραδίσι, γλίστρησε, πλαγιοκόπησεισχυρά τη Mercedes, και οι δύο κατέληξαν σφοδρά στοις μπαριέρες της Ταμπουρέλο. Το συμβάν διέκοψε τον αγώνα για μισή ώρα.

Ο Ράσελ βρήκε αμέσως από το μονοθέσιό του εκνευρισμένος και όταν έφτασε το Μπότας, που ήταν ακόμα στο κόκπι του, χτύπησε ελαφρά το κράνος του Φινλανδού. Ο τελευταίος αντέδρασε δείχνοντας στον Ράσελ το μεσαίο του δάχτυλο.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μπότας ήταν αρκετά καυστικός: "Τον έβλεπα στην ευθεία, και έπειτα παρατήρησα ότι κινήθηκε προς τα δεξιά. Βλέποντάς το στις επαναλήψεις, κάθε στιγμή είχα αφήσει χώρο και για τα δύο αυτοκίνητα. Αλλά προφανώς το έχασε καιμε χτύπησε, και τότε όλα τελείωσαν. Στο τέλος δεν ξέρω τι σκεφτόταν, διότι ήταν ξεκάθαρα δικό του το λάθος. Δεν χάρηκα και τόσο με αυτό που έκανε. Αλλά έτσι είναι".

Καθώς αναμένεται η απόφαση των αγωνοδικών αν θα επιβάλλουν ποινή σε κάποιον από τους δύο οδηγούς για το συμβάν, ο Ράσελ έγραψε στο Twitter: "Είμαι καλά, αν και αρκετά απογοητευμένος. Στο τέλος της ημέρας, είναι ένα ατυχές συμβάν. Δικαιούσαι να υπερασπίζεσαι τη θέση σου. Αλλά, στα 300 χλμ./ώρα, πρέπει να σέβεσαι την ταχύτητα και τις συνθήκες, όταν το κάνεις. Λυπάμαι την ομάδα. Άξιζαν περισσότερα σήμερα".

Το κακό για τη Williams είναι ότι η Ίμολα είναι μια από τις -λίγες- πίστες που ταιριάζουν στο φετινό της μονοθέσιο, και ο Ράσελ βρισκόταν σε πολύ καλό δρόμο για να κερδίσει τους πρώτους βαθμούς της ομάδας μετά το 2019.

Ωστόσο, αργότερα ο Ράσελ εξήγησε: "Είχαμε μια συμφωνία κυρίων πως όταν πλησιάζει ένα ταχύτερομονοθέσιο με DRS, δεν κάνεις καμία απότομη κίνηση με το τιμόνι την τελευταία στιγμή. Βγήκα εξωτερικά, πήρα το κενό αέρος, ο Βάλτερι μετακινήθηκε πολύ λίγο, με έβγαλε από τη γραμμή και πάτησα στο βρεγμένο. Αυτό είναι επικίνδυνο ακόμα και σε στεγνή άσφαλτο, σε μια φυσιολογική πίστα. Είναι ένα συμβάν που είναι αναπόφευκτο όταν οι οδηγοί κάνουν έστω και τόσο μικρές κινήσεις, με τόσο υψηλή ταχύτητα».

Και, στη συνέχεια, έγινε ιδιαίτερα καυστικός, υπαινισσόμενος ότι η κίνηση του Μπότας ενδέχεται να έχει τις ρίζες της στις φήμες που από καιρό ακούγονται περί ενδιαφέροντος της Mercedes να αντικατατήσει τον Φινλανδό με τον Ράσελ (που ανήκει στην ακαδημία οδηγών της πρωταθλήτριας) το 2022.

"Προφανώς ήμουν πολύ τσατισμένος μαζί του, εκείνη τη στιγμή. Εγώ μάχομαι για την 9η θέση, και η 9η θέση για εκείνον είναι παντελώς αδιάφορη. Σχεδόν ανούσια. Έκανε μια κίνηση που θα γινόταν στον τελευταίο ενός αγώνα, αν μάχεσαι για τη νίκη. Είναι απορίας άξιο γιατί το έκανε για την 9η θέση. Ίσως, αν ήταν κάποιος άλλος οδηγός στη θέση μου, να μην το έκανε. Αυτό πέρασε από το μυαλό μου. Αλλά, όπως είπα ήδη, δεν φταίει μόνο εκείνος, ούτε φταίω μόνο εγώ. Αλλά ξέρει ότι, με τέτοιες ταχύτητες, αυτό δεν είναι το σωστό που πρέπει να κάνει ένας οδηγός", κατέληξε ο Ράσελ.

Photo credits:Mercedes AMG F1 / Williams F1 Media

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ