WRC

WRC Rallye Monte-Carlo: Πήρε κεφάλι ο Τάνακ στο πρώτο ράλι του 2021

Ο Οτ Τάνακ στο WRC Rallye Monte-Carlo
Ο Οτ Τάνακ στο WRC Rallye Monte-Carlo WRC

Το πρωτάθλημα WRC ξεκίνησε με πολλές ελπίδες να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και σημαντικές αλλαγές στο καλεντάρι, λόγω κορονοϊού, και τον Οτ Τάνακ να παίρνει κεφάλι.

Σεφτέ έκανε την Πέμπτη (21/1) ο Οτ Τάνακ στο Μόντε Κάρλο. Ο Εσθονός οδηγός της Hyundai, στο μέρος που πριν από 12 μήνες είχε χτυπήσει άσχημα το αυτοκίνητο, κατάφερε τώρα να ηγηθεί του αγώνα, στην πρώτη μέρα, αφήνοντας πίσω του 3,3 δευτ., ύστερα από δύο ειδικές διαδρομές, τον Κάλε Ροβάνπερα με Toyota Yaris.

Στην 3η θέση βρίσκεται ο Ελφιν Εβανς, επίσης με Yaris, 8,5 δευτ. από τον Τάνακ, με τον Νεβίλ, με το έτερο Hyundai i20 να ακολουθεί, στα 16 δευτ. από την κορυφή.

Ο Οζιέ, περσινός πρωταθλητής (κατέχει 7 τίτλους με 3 ομάδες), είναι μόλις 9 δέκατα του δευτερολέπτου, πίσω από τον Νεβίλ, ενώ πολύ μακριά είναι ο Ντάνι Σόρντο με i20.

Οι οδηγοί στο WRC Rallye Monte-Carlo
Οι οδηγοί στο WRC Rallye Monte-Carlo WRC

Ο Τέμου Σούνινεν ήταν ο πρώτος που εγκατέλειψε, όταν στην πρώτη ειδική διαδρομή πήρε τούμπες με το Ford Fiesta.

Την Παρασκευή (22/1), το κυρίως μενού του αγώνα περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές με 105 χλμ. καθαρού αγώνα.

Το φετινό πρωτάθλημα WRC περιλαμβάνει 12 αγώνες, με το Βέλγιο και την Κροατία να μετέχουν, ενώ αν δεν γίνει ο αγώνας στη Χιλή, λόγω κορονοϊού, το Ράλλυ Ακρόπολις είναι υποψήφιο να πάρει τη θέση της, 9-12 Σεπτεμβρίου.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ