ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηρθε το νέο Volkswagen Tiguan από 25.900 ευρώ

Ηρθε το νέο Volkswagen Tiguan
Ηρθε το νέο Volkswagen Tiguan VOLKSWAGEN

Με πληθώρα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου με ισχύ από 122 έως 320 ίππους και σε plug-in υβριδική έκδοση κυκλοφορεί το νέο Volkswagen Tiguan.

Ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στο χώρο των SUV, το Volkswagen Tiguan, που αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο για τη γερμανική μάρκα, ανανεώθηκε, όπως έχω γράψει σχετικά, και ήρθε στην Ελλάδα φρεσκαρισμένο, με προηγμένα κινητήρια συστήματα βενζίνης, πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας, εξοπλισμένο με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες.

Οι τιμές ξεκινούν από 25.990 ευρώ, για το Tiguan 1.5 TSI - 130 PS ACT EVO Life. Εξωτερικά, το νέο Tiguan παραμένει επιβλητικό, ενώ η εμφάνισή του είναι ακόμα πιο δυναμική. Με μήκος 4,509 μ., πλάτος 1,859 μ. (χωρίς τους καθρέφτες) και ύψος 1,665 μ., είναι από τα πιο μεγάλα μοντέλα της κατηγορίας του. Ένα από τα βασικά οπτικά χαρακτηριστικά του είναι η νέα, φαρδύτερη μάσκα με προβολείς LED, που παραπέμπει σε μεγάλο βαθμό στο μεγαλύτερο Touareg.

Το καπό είναι ψηλότερο, οι προφυλακτήρες επανασχεδιασμένοι ενώ πίσω κυριαρχούν τα LED φωτιστικά σώματα, με το όνομα “Tiguan” τοποθετημένο σε κεντρική θέση κάτω από το σήμα Volkswagen. Νέα μορφή έχει και το σήμα “4MOTION”, στο πίσω μέρος των τετρακίνητων μοντέλων. Νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου από 17 έως και 20 ίντσες, προσθέτουν αισθητικά στη δυναμική παρουσία του νέου μοντέλου.

Στο εσωτερικό, η Volkswagen βελτίωσε περαιτέρω όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στο νέο Tiguan, ενώ η οδηγοκεντρική σχεδίαση, ενισχύθηκε περισσότερο χάρη στα έξυπνα χειριστήρια και το προσανατολισμένο προς τον οδηγό ταμπλό, που προσφέρει υποδειγματική εργονομία.

Το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και συνδυάζεται με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων για τις εκδόσεις DSG, αλλά και τα νέα συστήματα ελέγχου και ψυχαγωγίας που διαθέτουν ψηφιακά πάνελ αφής αντί για κουμπιά και χειριστήρια.

Το σύστημα αυτόματου κλιματισμού “Air Care” Climatronic 3-ζωνών που εξοπλίζει όλες τις εκδόσεις διαθέσιμες στην Ελλάδα, ελέγχεται από τη μεγάλη οθόνη αφής ενώ παράλληλα διαθέτει μεγάλου μεγέθους φωτιζόμενους ρυθμιστές αφής “touch sliders”, που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του ανεμιστήρα και της θερμοκρασίας. Ο χειρισμός γίνεται με διαισθητικό τρόπο χάρη στα χειριστήρια άμεσης πρόσβασης που τοποθετούνται ιδανικά στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Ένα ακόμα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό στο νέο Tiguan είναι η νέα γκάμα συστημάτων Infotainment, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να απολαμβάνει μια ποικιλία διαδικτυακών υπηρεσιών, ανεβάζοντας την ψηφιοποίηση του αυτοκινήτου σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όλα τα συστήματα Infotainment νέας γενιάς MIB3 περιλαμβάνουν τις online υπηρεσίες We Connect (για απεριόριστη περίοδο χρήσης) και We Connect Plus (δωρεάν για ένα χρόνο). Οι χρήστες μπορούν επίσης να εξατομικεύσουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων και να τις αποθηκεύσουν στο cloud μέσω του Volkswagen ID για χρήση σε άλλα οχήματα της Volkswagen. Παράλληλα, σε όλες τις εκδόσεις διατίθεται ασύρματη προβολή και χειρισμός εφαρμογών smartphone μέσω του App-Connect Wireless για Apple CarPlay και Android Auto.

Στην Ευρώπη, η Volkswagen προσφέρει το νέο Tiguan με ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα για πρώτη φορά. Πρόκειται για τον ιδιαίτερα αποδοτικό συνδυασμό βενζινοκινητήρα 1.4 TSI - 150 ίππων (110 kW) και ηλεκτροκινητήρα 85 kW (115 ίππων) που χρησιμοποιείται και σε άλλα bestsellers της Volkswagen. Η συνδυαστική ισχύς στο νέο Tiguan eHybrid είναι 245 ίπποι (180 kW). Η μέγιστη ροπή είναι 400 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας σχηματίζει μια συμπαγή μονάδα μαζί με το ειδικά σχεδιασμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6-σχέσεων. Η μονάδα συνδέεται απευθείας με τον εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα TSI, με την κίνηση να μεταδίδεται στον μπροστινό άξονα.

Χάρη στη σχετικά μεγάλη μπαταρία με ενεργειακό περιεχόμενο 13 kWh, η αυτονομία σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία (κατά NEDC) είναι έως 60 χιλιόμετρα και μπορεί να οδηγηθεί σε ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα στο E-MODE.

Στην Ελλάδα, το νέο Tiguan θα είναι διαθέσιμο και με τις τρεις εκδόσεις ισχύος του 2.0 TDI. Παρέχουν 122 PS (90 kW), 150 PS (110 kW) και 200 PS (147 kW) αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ