ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο ηλεκτρικό Audi A6 e-tron concept

Το νέο ηλεκτρικό Audi A6 e-tron concept

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, η Audi παρουσιάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές Sportback πρωτότυπο (PHOTOS).

Η γκάμα των μοντέλων e-tron, διευρύνεται για την Audi. Η γερμανική μάρκα με τα τέσσερα δακτυλίδια, μετά το SUV e-tron, την έκδοση e-tron Sportback, το e-tron GT και το Q4 e-tron, στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης αποκαλύπτει το A6 e-tron concept, σε μια πρωτόλεια εκδοχή, που έχει περιθώρια εξέλιξης, μέχρι να φθάσει στην παραγωγή, το 2022, καθώς βασίζεται στη Premium Platform Electric (PPE), τη νέα τεχνολογική πλατφόρμα της Audi για την ηλεκτροκίνηση.

Σε αυτή τη πλατφόρμα θα βασίζονται τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής στη μικρομεσαία κατηγορία C και στη συνέχεια στη κατηγορία B, των supermini B, καθώς και τα νέα SUV όπως και τα μεσαία Sportback.

Το νέο ηλεκτρικό Audi A6 e-tron concept

To Audi A6, είναι ευρέως γνωστό ως το μοντέλο που αντικατέστησε το Audi 100, που ήταν στην παραγωγή από το 1968 έως και το 1994. Sedan, Avant (station wagon), allroad και Sportback (A7), ήταν τα αμαξώματα, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε μια πλήρως υβριδική έκδοση, ως προπομπός του Audi A6 TFSIe (2019), με plug-in υβριδικό σύστημα και ηλεκτρική αυτονομία έως και 91 χιλιόμετρα.

Τώρα, το Audi A6 e-tron με μήκος 4,96 μέτρα, πλάτος 1,96 μ. και ύψος 1,44 μ., έχει αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0,22, χάρη στις ρέουσες γραμμές και εκμεταλλευόμενο τη νέα πλατφόρμα.

Φέρει φωτιστικά σώματα με τεχνολογία Digital Matrix LED, που με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας OLED, οι προβολείς προβάλλουν βίντεο παιχνίδι εξελιγμένο από την ίδια την Audi σε τοίχο, μπροστά από το όχημα, όταν αυτό είναι σταθμευμένο!

Οι μηχανικοί της Audi, τοποθέτησαν δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, συνολικής ισχύος 350 kW (476 ίππων) και ροπής 800 Nm, χαρίζοντας τετρακίνηση Quattro, και επιτάχυνση κάτω από 4 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα.

Το νέο ηλεκτρικό Audi A6 e-tron concept

Σε συνδυασμό με τεχνολογία 800 Volt, επιτρέπει φόρτιση με έως και 270 kW. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκούν μόνο 10 λεπτά της ώρας, ώστε να φορτιστεί για πάνω από 300 χιλιόμετρα, ενώ σε λιγότερο από 25 λεπτά, η 100 kWh μπαταρία του Audi A6 e-tron μπορεί να φορτιστεί από το 5% στο 80% της χωρητικότητάς της.

Μάλιστα, ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης και την έκδοση του μοντέλου, η συνολική αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει και τα 700 χιλιόμετρα.

Photo credits: AUDI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ