ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Sold out για το νέο ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 5

Sold out για το νέο ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 5

Η limited edition του IONIQ 5 Project 45 είχε τριπλάσια ζήτηση, ενώ εκφράστηκαν 236.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Ναι, προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ξοδέψουν περί τις 60.000 ευρώ για να αποκτήσουν ένα νέο αυτοκίνητο. Και μάλιστα πολλοί περισσότεροι από τους 3.000 που έκαναν ήδη παραγγελία στην Ευρώπη, το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 5, στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση, Project 45, των μόλις 3.000 αντιτύπων.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει, πραγματικά. Ισως βιώνουμε την εποχή της ηλεκτρο-μανίας, με την ηλεκτροκίνηση που έχει μπει στη ζωή μας. Μπορεί τα ηλεκτρικά μοντέλα που παράγονται, τουλάχιστον τα μαζικής παραγωγής, να μην είναι τόσο ελκυστικά, όπως τα αντίστοιχα συμβατικά, καθώς οι μηχανικοί με τους σχεδιαστές δημιουργούν λείες επιφάνειες για καλύτερη αεροδυναμική που θα ενισχύσει την αυτονομία κίνησης, εντούτοις φέρουν πολύ προηγμένα τεχνολογικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα στο IONIQ 5, με τα φωτιστικά pixels.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση διαπιστώσω μια μανία για τα ηλεκτρικά και κυρίως τα πιο εκκεντρικά, ανάλογη με αυτή που υπάρχει όταν κυκλοφορεί ένα νέο smartphone, συγκεκριμένης εταιρείας.

Για να επιστρέψω στο IONIQ 5, το οποίο αποκαλύφθηκε μόλις στις 23 Φεβρουαρίου, κατέγραψε 236.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, πάνω από 9.000 έγιναν παραγγελίες, αλλά μόνο οι 3.000 κατέληξαν με αγορά και μάλιστα μέσα σε 24 ώρες από το άνοιγμα των παραγγελιών.

Βασισμένο σε μια νέα πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το νέο crossover αμάξωμα, των 4,635 μ. μήκους, προσφέρεται με επιλογή ανάμεσα σε δύο μπαταρίες, 58 kWh και μιας 72,6 kWh, καθώς και δύο εκδόσεων κινητήρων ισχύος 218 κι 306 ίππων, με πίσω κίνηση ή τετρακίνηση και αυτονομία έως 480 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη γρήγορη φόρτιση, μπορεί να πάρει ενέργεια από το 10% έως το 80% σε 18 λεπτά, ενώ μπορεί να δώσει και ρεύμα σε άλλες φορητές συσκευές, όπως μια ψησταριά για παράδειγμα.

Η limited edition του IONIQ 5, περιλαμβάνει καινοτόμα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων η ηλιακή οροφή και οι 20άρες ζάντες αλουμινίου. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε αν κάποια από τις 3.000 παραγγελίες είναι ελληνική, ωστόσο το νέο μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ