ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα εμφάνιση, πιο off road για το Skoda Kodiaq

Το νέο μοντέλο της Scoda
Το νέο μοντέλο της Scoda

Το ανανεωμένο Skoda Kodiaq έχει ψηφιακές ευκολίες, στάνταρ LED φώτα εμπρός και πίσω, νέο μοτέρ βενζίνης, και μόνιμη τετρακίνηση για τους πιο ισχυρούς κινητήρες.

Σήμερα (13/04) παρουσίασε το ανανεωμένο Kodiaq η Skoda, το οποίο αναμένεται στην Ελλάδα κατά το φθινόπωρο. Το μοντέλο αυτοκινήτου που ουσιαστικά δημιούργησε τη νέα γκάμα SUV μοντέλων της τσεχικής μάρκας, στη μετά Yeti εποχή, έχει πουλήσει από το 2016 περί τις 600.000 μονάδες σε 60 χώρες.

Η φρεσκαρισμένη έκδοση διατηρείται στα 4,7 μ. μήκος, όντας το μεγαλύτερο SUV της Skoda, με ιδιαίτερα άνετη καμπίνα, για 5 ή και 7 επιβάτες, καθώς υπάρχει η δυνατότητα για προαιρετική πτυσσόμενη τρίτη σειρά καθισμάτων.

Πέραν των χώρων στο εσωτερικό , διαθέτει και μεγάλο πορτ-μπαγκάζ, το οποίο με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα μπορεί να φθάσει και τα 2.065 λίτρα όγκου.

Το νέο μοντέλο της Scoda
Το νέο μοντέλο της Scoda

Σχεδιαστικά, άλλαξαν οι προφυλακτήρες, ώστε να δείχνει πιο off-road, προστέθηκα νέα μάσκα και μαύρο πίσω σπόιλερ, LED προβολείς στον βασικό εξοπλισμό (προαιρετικά Full LED Matrix), και το καπό είναι πιο υπερ-υψωμένο.

Ουσιαστικά, η Skoda έκανε το λεγόμενο facelift στο μοντέλο.

Στο εσωτερικό, έγιναν, ίσως, οι περισσότερες αλλαγές, καθώς το ψηφιακό κόκπιτ με οθόνη 10,25 ιντσών, έχει τέσσερις διαφορετικές διατάξεις, τις οποίες ρυθμίζει ο οδηγός, το πολυλειτουργικό τιμόνι φέρει μανέτες (paddles) για το αυτόματο κιβώτιο ή και δυνατότητα «hands-on detect» σε κάποιες εκδόσεις, υπάρχουν νέα διακοσμητικά, πρόσθετες ραφές με γαζιά αντίθεσης και βελτιωμένες λειτουργίες ατμοσφαιρικού φωτισμού LED.

Το νέο μοντέλο της Scoda
Το νέο μοντέλο της Scoda

Ως επιλογή ο υποψήφιος αγοραστής θα βρει δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτρικές πολλαπλές ρυθμίσεις, αερισμό και λειτουργία μασάζ.

Το σύστημα ψυχαγωγίας/ενημέρωσης περιλαμβάνει οθόνες αφής έως 9,2 ίντσες, συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο, χειρισμό από τον ψηφιακό βοηθό φωνής Laura και ενημερώσεις χαρτών και λογισμικού «over the air». Στα έξτρα και το Phone Box για επαγωγική φόρτιση smartphone, όπως και το ηχοσύστημα CANTON δέκα ηχείων με κεντρικό ηχείο στον ταμπλό και υπογούφερ.

Η Skoda δεν έβαλε Plug-in έκδοση στη γκάμα του Kodiaq, διατηρώντας τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης 1.5 TSI - 150 PS (110 kW) και 2.0 TSI - 190 PS (140 kW), και πετρελαίου 2.0 TDI με απόδοση 150 PS (110 kW) και 200 PS (147 kW), ωστόσο πρόσθεση ένα νέο μοτέρ βενζίνης 2.0 TSI με ισχύ 245 PS (180 kW), ήτοι 5 ίππους παραπάνω από τον biturbo πετρελαίου του προηγούμενου μοντέλου, ενώ συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, 7-σχέσεων. Εκτός του 1.5 TSI, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6-σχέσεων, όλες οι άλλες εκδόσεις διαθέτουν αυτόματο DSG 7-σχέσεων, ενώ όσες εκδόσεις έχουν ισχύ άνω των 190 PS έχουν στάνταρ τετρακίνηση.

Το νέο μοντέλο της SCODA
Το νέο μοντέλο της SCODA

Καταλήγοντας, το ανανεωμένο Kodiaq διαθέτει την πλήρη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, έχοντας μια βελτιωμένη έκδοση του Crew Protect Assist, με επιπλέον αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος για ανίχνευση κινδύνου επερχόμενης οπίσθιας σύγκρουσης.

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ