ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σκίτσο η ιδέα για το VW ID.3 Cabrio

Design sketch
Design sketch VOLKSWAGEN AG

H Volkswagen δίνει στη δημοσιότητα μία πρώτη σχεδιαστική προσέγγιση ενός ID.3 Cabrio, με σκοπό να σφυγμομετρήσει την κοινή γνώμη.

Φαίνεται ότι η όρεξη για cabrio αυτοκίνητα, έχει ανοίξει για τα καλά στη VW. Η γερμανική μάρκα, έχοντας λανσάρει –με επιτυχία- το T-Roc σε τετραθέσια, cabrio εκδοχή με υφασμάτινη οροφή, τώρα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θέλει να κάνει κάτι αντίστοιχο και με ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Μολονότι τα ηλεκτρικά έχουν ιδιαιτερότητες, ειδικά στο θέμα της αεροδυναμικής, ώστε να περιορίζει την κατανάλωση ενέργειας και να αυξάνει την αυτονομία, κάτι που σημαίνει ότι ένα ανοικτό αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερη αεροδυναμική αντίσταση από ένα κλειστό, εντούτοις τα πρώτα σχέδια, της πρωτότυπης ιδέας της VW, βασισμένα πάνω στο ηλεκτρικό ID.3, δείχνουν ότι μπορεί ένα τέτοιο μοντέλο να λανσαριστεί και –γιατί όχι- να πετύχει εμπορικά.

Design sketch
Design sketch VOLKSWAGEN AG

Πάντως, ο Ralf Brandstätter, CEO της Volkswagen Passenger Cars, θέλοντας να σφυγμομετρήσει την κοινή γνώμη, χρησιμοποιεί την προσωπική του σελίδα στο LinkedIn προκειμένου να πάρει γνώμες, ενδεχομένως και σχεδιαστικές, ώστε να τις αξιοποιήσει το σχεδιαστικό τμήμα και να ληφθεί η τελική απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020, ο όμιλος της VW, έχοντας μερίδιο περίπου 25%, έναντι 14% του 2019, έκανε τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στη Δυτική Ευρώπη.

Μόνο η VW είχε απόλυτο αριθμό πωλήσεων κοντά στις 134.000 αμιγώς ηλεκτρικά (BEV), που μαζί με τα επαναφορτιζόμενα Plug-in υβριδικά (PHEV) έφθασαν τις 212.000 οχήματα.

Μάλιστα, το νέο ID.3, στο τελευταίο τετράμηνο του 2020, έκανε 56.500 πωλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ