ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιος λέτε να κέρδισε, το Puma ST ή το τηλεκατευθυνόμενο Puma RC;

Ποιος λέτε να κέρδισε, το Puma ST ή το τηλεκατευθυνόμενο Puma RC;

Μια μάχη στην πίστα με το ST των 200 ίππων να αντιμετωπίζει το RC των 400W. Ποιος λέτε να κέρδισε;

Ένα πολύ ωραίο βίντεο ετοίμασε η Ford, αρκετά σύντομο και διασκεδαστικό, αντιπαραθέτοντας τις δυνατότητες του αυθεντικού Puma ST, με εκείνες του τηλεκατευθυνόμενου Puma RC.

Στο τιμόνι του πρώτου η Louise Cook, Βρετανίδα οδηγός αγώνων ράλι, νικήτρια στο FIA Production Car Cup στην δικίνητη κατηγορία και κάτοχος του τίτλου British Rally Championship για τις γυναίκες οδηγούς, ενώ χειριστής του τηλεκατευθυνόμενου, σε κλίμακα 1/10, ήταν ο επαγγελματίας οδηγών αγώνων RC (radio-controlled) Lee Martin, με 6 ευρωπαϊκά και 13 βρετανικά πρωταθλήματα.

Το Puma ST αντλεί ισχύ από τον βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost των 200 ίππων και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα.

Το Puma ST RC, ένα μοναδικό και ειδικά διαμορφωμένο μοντέλο σε κλίμακα 1/10 που ανέπτυξε η Βρετανική Designworks για τον συγκεκριμένο αγώνα, βασίζεται στην πλατφόρμα ARC R12FF και χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 402 W που εξασφαλίζει ταχύτητες της τάξης των 80 χλμ./ώρα. Είναι προσθιοκίνητο, όπως το πραγματικό Puma ST. με ελαφρύ πλαίσιο από ανθεκτικό πολυεστέρα (HIPS) και λεπτομέρειες, όπως ζάντες, εξωτερικοί καθρέπτες και υαλοκαθαριστήρες, κατασκευασμένοι μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Το βίντεο έχει γυριστεί στην εμβληματική πίστα του Brands Hatch στη Μ. Βρετανία, με το κανονικών διαστάσεων Puma ST, να διανύει τα 1,9 χλμ. του Brands Hatch Indy Circuit σε περίπου 60 δευτερόλεπτα.

Από την άλλη, η μινιατούρα Puma ST RC, πρέπει να καλύψει 3 γύρους στην πίστα καρτ μήκους 220 μέτρων στο Brands Hatch, η οποία αποτελεί πιστό αντίγραφο της πίστας Indy Circuit με τις ίδιες 6 απαιτητικές στροφές.

Ποιο πιστεύετε ότι κέρδισε; Απαντήσεις στο βίντεο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ