ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Peugeot 508 PSE: Ο πρώτος "λέων" επιδόσεων

Το νέο Peugeot 508
Το νέο Peugeot 508 PEUGEOT

Με τους 355 ίππους του, το ισχυρότερο Peugeot που κατασκευάστηκε ποτέ εγκαινιάζει τη σειρά PSE - των σπορ υβριδικών εκδόσεων που θα αποκτήσει σταδιακά κάθε μοντέλο της γαλλικής εταιρείας.

Μετά την παρουσίαση του 508 PSE τον περασμένο Σεπτέμβριο, τώρα φημολογείται ότι το επόμενο μοντέλο που θα αποκτήσει τα αρχικά Peugeot Sport Engineered θα είναι το νέο 308, το οποίο θα αποκαλυφθεί το Μάρτιο.

Συνδυάζοντας έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 1.6 turbo και δύο ηλεκτροκινητήρες, το plug-in υβριδικό 508 PSE αποδίδει συνολικά 355 ίππους και 520 Nm ροπής - ισχύς αρκετή για να το επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα.

Το νέο Peugeot 508
Το νέο Peugeot 508 PEUGEOT

Έτσι, το 508 PSE «στέλνει το μήνυμα», όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot Jean-Philippe Imparato στο περιοδικό «Auto Express», για τις σπορ εκδόσεις PSE που θα διανθίσουν κάθε μοντέλο της εταιρείας και θα παρουσιάζονται διαδοχικά ανά διαστήματα λίγων μηνών.

Παράλληλα, αυτό τον καιρό η Peugeot διερευνά τα μοντέλα που πρόκειται να παρουσιάσει το 2023 - και πιο συγκεκριμένα, σε ποιες κατηγορίες αυτά θα ανήκουν και αν πρόκειται να κλίνουν ακόμα περισσότερο προς την πολυτελή (premium) κατηγορία.

Τέλος, θυμίζουμε ότι μόλις τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκε η συγχώνευση του ομίλου PSA (στον οποίο ανήκουν οι Peugeot και Citroen) με τη Fiat Chrysler Automobiles. Η νέα αυτοκινητοβιομηχανία που προέκυψε από τη συγχώνευση αυτή λέγεται Stellantis, και είναι πλέον η τέταρτη μεγαλύτερη του πλανήτη.

Photo credits: Peugeot

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ