ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ολοκαίνουργιο και εντυπωσιακό Citroen C5 X

Copyright William CROZES @ Continental Productions
Citroen C5 X WILLIAM CROZES @ CONTINENTAL PRODUCTIONS

Με νέα ενεργή ανάρτηση Citroen Advanced Comfort, καθίσματα Advanced Comfort, μεγάλη οθόνη Head up Display, και συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης.

Ακριβώς σε έναν χρόνο από τώρα, θα λανσαριστεί στην Ελλάδα το ολοκαίνουργιο Crossover της Citroen, C5 X.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο στη γκάμα, μοντέλο της γαλλικής μάρκας, κατηγορίας αμαξώματος D, μεγαλύτερο του νέου C4 C-Cross που λανσάρισε πρόσφατα η Citroen και θα πλαισιώνεται με ό,τι καλύτερο διαθέτει η μάρκα μηχανολογικά και τεχνολογικά.

Copyright William CROZES @ Continental Productions
Copyright William CROZES @ Continental Productions WILLIAM CROZES @ CONTINENTAL PRODUCTIONS

Μάλιστα,πρεμιέρα θα κάνει στο C5 X, η νέα ενεργή ανάρτηση Citroen Advanced Comfort, με τρεις τρόπους λειτουργίας, αναβαθμίζει την προοδευτική απόσβεση των αμορτισέρ Progressive Hydraulic Cushions, όπως γνωρίσαμε στο C5 AirCross, η οποία μαζί με τα ήδη γνωστά καθίσματα Advanced Comfort, πρόκειται να προσφέρουν ένα ευχάριστο και άνετο ταξίδι, ανάλογο μιας λιμουζίνας κύρους.

Copyright William CROZES @ Continental Productions
Copyright William CROZES @ Continental Productions WILLIAM CROZES @ CONTINENTAL PRODUCTIONS

Προφανώς η ευρυχωρία, με τις πληθωρικές του διαστάσεις (4,805 μ. μήκος, 1,865 μ. πλάτος,1,485 μ. ύψος) είναι γεγονός χαρακτηριστικό, ειδικά για τους πίσω επιβάτες με το τεράστιο μεταξόνιο (2,785 μ.), ενώ το πορτ-μπαγκάζ των 545 λίτρων, χωράει τα πάντα.

Η Citroen προικίζει το νέο της μοντέλο με μεγάλη οθόνη για το Head Up Display, με λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού, Highway Driver Assist, νέα διεπαφή ψυχαγωγίας με κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών HD, 4 υποδοχές USB Type C και ασύρματη φόρτισηsmartphone, φυσική αναγνώριση φωνής και προσαρμόσιμη οθόνη με widget ακριβώς όπως σε ένα tablet, το σύστημα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο μέσω του Cloud και διαθέτει λειτουργία οθόνης Mirror Screen χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί το smartphone.

Copyright William CROZES @ Continental Productions
Copyright William CROZES @ Continental Productions WILLIAM CROZES @ CONTINENTAL PRODUCTIONS

Σχεδιαστικά,η ναυαρχίδα της μάρκας διαθέτει μακρύ καπό, και πίσω πόρτα σαν να είναι station wagon, έχοντας μεγάλο άνοιγμα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, με ενσωματωμένη εταζέρα και ηλεκτρική λειτουργία hands free.

Στο δρόμο στέκεται ψηλότερα από ένα sedan, χάρη στις 19άρες ζάντες (στις περισσότερες εκδόσεις) των 720 χλστ., δημιουργώντας μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας.

Με τη νέα φωτιστική «υπογραφή» σε σχήμα V, εμπρός και πίσω, όπως στο νέο C4C-Cross, εφοδιάζεται με προβολείς LED που λειτουργούν ημέρα και νύχτα, ενώ οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και η εξίσου μεγάλη γυάλινη ηλιοροφή που ανοίγει, χαρίζουν άπλετο φως στην καμπίνα.

Το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται με τους νέους κινητήρες βενζίνης της μάρκας, ενώ θα λανσαριστεί και με την Plug-in υβριδική έκδοση ë-Comfort, των 225 ίππων, που χρησιμοποιείται και στο C5 Aircross Plug-in, με κινητήρα βενζίνης 1.6 lt και ηλεκτρικό μοτέρ, που χαρίζουν ηλεκτρική αυτονομία γύρω στα 55 χλμ., ακόμα και με τελική ταχύτητα 135 χλμ./ώρα, με πολύ χαμηλή μέση κατανάλωση και ρύπους. Το υβριδικό σύστημα συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο

Στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, το C5 X προσφέρει ημι-αυτόνομη οδήγηση(Επιπέδου 2) εναρμονισμένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Συγκεκριμένα,εφοδιάζεται με το Highway Driver Assist, το οποίο συνδυάζει Adaptive CruiseControl με Stop & Go και Lane Keeping Assist, το οποίο αυξομειώνει την ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο.

Επίσης, φέρει σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου μεγάλης εμβέλειας, το Rear Cross Traffic Alert που εξυπηρετεί όταν βγαίνεις από ένα πάρκινγκ με την όπισθεν, το Top 360ο Vision, που διευκολύνει τους ελιγμούς προβάλλοντας το εξωτερικό περιβάλλον στο tablet με οθόνη αφής και το ProximityHands- Free που κλειδώνει και ξεκλειδώνει το όχημα ή και ξεκινά ή σβήνει τον κινητήρα, μόλις οδηγός πλησιάζει ή φεύγει από το όχημα.

Αυτά είναι. Περισσότερα εν καιρώ.

PHOTO CREDITS: William CROZES @ Continental Productions

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ